Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

50-årig kvinna anhållen – misstänkt för mordförsök

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Polisen grep på fredagsmorgonen en 50-årig kvinna sedan de larmats om en personskada på en 40-årig man.

Skadeläget på mannen är oklart och kvinnan anhölls på förmiddagen av åklagare – då på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och brott i nära relation.

– Jag kan bekräfta att det är en parrelation, säger åklagare My Lindholm.

Tidigt på fredagsmorgonen klockan 7.30 åkte polisen till en bostad i Katrineholm efter larm om en personskada.

På plats griper de en kvinna i 50-årsåldern misstänkt för försök till mord, på en man i 40-årsåldern, och brott i nära relation. Polis och åklagare vill inte uppge om kvinnan var beväpnad vid gripandet.

– Men gripandet gick lugnt till, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Oklart skadeläge

Mannen i 40-årsåldern fördes till sjukhus för vård och polisen har inga uppgifter om skadeläget på mannen och vill på grund av brottets natur inte uppge hur skadeläget var när innan 40-åringen fördes till sjukhus

– Eftersom det rör sig om brott i nära relation, säger Öberg.

Anhållen på sannolika skäl

Senare på förmiddagen anhålls den 50-åriga kvinnan av åklagarevid åklagarkammaren i Nyköping på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och brott i nära relation.

– Det kan jag inte gå in på, utredningen är i sin linda och eftersom det kan bli aktuellt att höra ytterligare personer i det här ärendet, säger åklagare My Lindholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.