5 skägg Björklund bör prova till nästa år

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Björklunds sommarskägg kan utvecklas lite mer.
Foto: Colourbox/Sven Lindwall

Jan Björklund avslutar politikerveckan i Visby, men har redan varit på allas läppar hela veckan.

Anledningen var att han dök upp på Gotland i ett omdiskuterat sommarskägg.

Nästa år hoppas vi att han tar ut svängarna lite mer. Därför presenterar vi 5 skägg som Björklund bör prova nästa år.

1. Hästskomustasch

Hulk Hogan, känd för denna typ av ansiktsbehåring.
Foto: Cpa, Pacificcoastnews.Com

Visserligen inte ett renodlat skägg – men det här passar perfekt om Jan Björklund siktar på ledartröjan i alliansen. Han skulle visa att han är bestämd som få, kör motorcykel och kan ställa saker och ting till rätta. Varumärkesbyggandet hade gått som på räls.

2. Getskägg

Foto: Colourbox

Vanligt bland IT-människor och skulle signalera en något likgiltig Björklund, om han vågade prova detta. Men till hans fördel talar att det signalerar att han är en man av folket – som ändock inte kan bestämma sig för om han ska vara en äldre man med skägg eller yngre pojke utan skägg.

3. Tomteskägg

Foto: Rex

Detta skägg passar bra när Björklund nu axlat rollen som den partiledare i alliansen som suttit längst på posten av alla. Det signalerar visdom och styrka!

4. "Chinstrap"

Foto: Thinkstock

Vill Björklund framhäva sina mjuka och känslosamma drag passar den här stilen utmärkt. Det kombinerar pojkbandslooken med den där coola R & B-attityden – som signalerar att han har ett djup och något att berätta.

5. "Jag bryr mig inte"-skägget

Foto: Thinkstock

Långt, rufsigt och ovårdat. Inte ett typiskt politikerskägg, men absolut något som skulle dra till sig uppmärksamhet. Det ökar sannolikt trovärdigheten bland äldre män som sedan länge gett upp hoppet om att rätta sig in efter trender.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.