Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

5-åring nära att drunkna - mamma åtalas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Hennes femårige son var nära att drunkna på Gustaviksbadet i Örebro.

Nu åtalas mamman för händelsen, skriver NA.

Den lille pojken hittades i november livlös på botten i bassängen. Nu - efter att polisutredningen är klar - har åklagaren bestämt sig för att väcka åtal mot mamman. Utredningen handlar bland annat om vilken tillsyn pojken haft.  Åtalet rör vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan, skriver NA.

– Jag vill inte gå in på vad som sagts i förhören eftersom jag ännu inte lämnat in stämningsansökan. Men slutresultatet av det som kommit fram i polisutredningen är att jag anser det finns grund för åtal och att det är pojkens mamma som ska åtalas, säger åklagare Anders Persson till NA.

Det är dock oklart när åtalet lämnas in.

Enligt NA var det några badgäster som såg pojken ligga livlös på botten. Han drogs snabbt upp och flera personer, bland annat en ambulanssköterska som var där och badade, satte i gång hjärt- och lungräddning. Pojken överlevde och fördes till sjukhus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.