49 miljoner samlades in på Rosa bandet-galan

Publicerad

49 miljoner kronor samlades in till bröstcancerforskningen under kvällens Rosa bandet-gala.

Med Renée Nyberg i spetsen bidrog många av Sveriges mest färgstarka kvinnor till succéinsamlingen.

– Om man är 57 år och inte känner att varje dag är en gåva så är det något som är fel, sade cancerdrabbade SVT-profilen Katarina Hultling i ett inslag under galan.

Tiotals kända svenska kvinnor deltog i kvällens gala för att samla in så mycket pengar som möjligt till bröstcancerforskning, för att på så sätt kunna rädda ännu fler kvinnor som drabbas av bröstcancer. Bland de artister som framträdde fanns artister i allra åldrar, som Sanne Salomonsen, Molly Sandén, Lill-Babs, Linda Sundblad och Arja Saijonmaa.

"Älskling du har skänkt"

– Tänk på att det är du, och det är jag, som bidrar till att åttio procent av de kvinnor i Sverige som drabbas av bröstcancer blir friska, sade programledaren Renée Nyberg under programmet.

Nyberg gjorde även en hemlig kupp gentemot sin make - programledaren David Hellenius.

– Min man David har skänkt 10 000 kronor till bröstcancerforskningen. Älskling, du kanske inte visste om det. Men nu vet du att du har skänkt de här pengarna, sade Nyberg i direktsändning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag