49 miljoner samlades in på Rosa bandet-galan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

49 miljoner kronor samlades in till bröstcancerforskningen under kvällens Rosa bandet-gala.

Med Renée Nyberg i spetsen bidrog många av Sveriges mest färgstarka kvinnor till succéinsamlingen.

– Om man är 57 år och inte känner att varje dag är en gåva så är det något som är fel, sade cancerdrabbade SVT-profilen Katarina Hultling i ett inslag under galan.

Tiotals kända svenska kvinnor deltog i kvällens gala för att samla in så mycket pengar som möjligt till bröstcancerforskning, för att på så sätt kunna rädda ännu fler kvinnor som drabbas av bröstcancer. Bland de artister som framträdde fanns artister i allra åldrar, som Sanne Salomonsen, Molly Sandén, Lill-Babs, Linda Sundblad och Arja Saijonmaa.

"Älskling du har skänkt"

– Tänk på att det är du, och det är jag, som bidrar till att åttio procent av de kvinnor i Sverige som drabbas av bröstcancer blir friska, sade programledaren Renée Nyberg under programmet.

Nyberg gjorde även en hemlig kupp gentemot sin make - programledaren David Hellenius.

– Min man David har skänkt 10 000 kronor till bröstcancerforskningen. Älskling, du kanske inte visste om det. Men nu vet du att du har skänkt de här pengarna, sade Nyberg i direktsändning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.