Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

47 miljoner har sett bilden på döda flickan

Polisen i Boston, Massachussets bad direkt allmänheten om hjälp att identifiera den fyraåriga flickan. Utifrån bilder av flickans kvarlevor skapades en datoranimerad bild av hur hon kan ha sett ut i livet.

Foto: Ted Fitzgerald

Bilden har hittills setts av 47 miljoner människor. "Det är betydligt fler än någonsin tidigare, säger Jake Wark, talesperson för åklagaren Daniel Conley(bilden), som leder utredningen.

Foto: Ted Fitzgerald
Trots den enorma spridningen av bilden har flickan fortfarande inte identifierats. Foto: Ted Fitzgerald

Polisens datoranimerade bild av den döda fyraåringen har setts av 47 miljoner människor på Facebook.

Men fortfarande vet ingen vem flickan är. Hon hittades död i en sopsäck i Boston, USA, för två veckor sedan.

Nu hoppas polisen att spridningen av bilden ska kunna hjälpa till att identifiera flickan, som av polisen kallas för "Baby Doe".

Det var för två veckor sedan som en kvinna gjorde det makabra fyndet när hon var ute och gick med hunden på en strand i Bostons hamnområde.

Kvinnan larmade att hon hittat den döda flickans kropp i en sopsäck. Enligt nyhetsbyrån AP ska det i sopsäcken också ha legat en zebramönstrad filt.

Fått enorm spridning

Polisen i Boston, Massachussets bad direkt allmänheten om hjälp att identifiera den fyraåriga flickan, som av polisen kallas "Baby Doe". Utifrån bilder av flickans kvarlevor skapades en ny bild av hur hon kan ha sett ut i livet.

Efterlysningen med bilden släpptes den 2 juli och publicerades på polisens Facebook där den hittills setts av 47 miljoner människor.

– Det är betydligt fler än någonsin tidigare, säger Jake Wark, talesperson för åklagaren Daniel Conley som leder utredningen, till AP.

Oklar dödsorsak

Trots den enorma spridningen av bilden har flickan fortfarande inte identifierats. Det har heller inte kunnat fastställas vad som orsakat fyraåringens död och nu väntar åklagaren på svar på tester om hon blivit förgiftad eller drogad.

Många tips

Efter ett dussintal tips från allmänheten har polisen sökt upp och kontaktat ett 20 flickor i samma ålder. Men alla har visat sig må bra.

Enligt nyhetsbyrån AP vill åklagare Daniel Conley inte uttala sig om den fyraåriga flickans föräldrar eller eventuella vårdnadshavare står i fokus för utredningen. Han säger också att det är osäkert om en olyckshändelse eller ett brott orsakat flickans död. Men på en presskonferens nyligen gjorde han ett uttalande direkt till flickans föräldrar:

– Vi ber er att ge er tillkänna och hjälpa oss att identifiera det här lilla barnet.

Väckt reaktioner

Många människor från olika delar av USA, Kanada och Puerto Rica har delat polisens Facebookinlägg om flickan och utryckt sorg och ilska för det som hänt.

– Nu måste människor fortsätta att titta på henne och tänka på henne och meddela oss om de kommer på något, säger polisens talesperson David Procopio, till AP.