Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

47-åringen: ”Jag har 100 barn runtom i världen”

Han kallar sig ”Joe Donor” och säger sig gjort över 100 personer gravida. Siktet står inställd på 2 500 barn. Foto: 60 minutes
I intervjun med 60 minutes i Australien ifrågasätter reportern Liz Hayes moralen i hand agerande, men det skakade han bor. Foto: 60 minutes

Han ser sig själv som en vit riddare av modern tid – när han reser land och rike runt för att göra så många kvinnor som möjligt gravida. 

Målet: att ha skapat 2 500 barn, skriver 9 News.

Den 47-åriga amerikanen kallar sig för ”Joe Donor”. Han har gjort det tills sin livsuppgift att hjälpa kvinnor få barn. Men inte genom att donera sperma till sjukhus, utan att gå direkt via kvinnorna som vill bli gravida. 

Hittills har hundra personer blivit gravida efter att haft sex med honom, enligt honom. 

– Jag har hundra lyckade fall som jag känner till, och många andra som inte blev gravida eller som valt att inte berätta för mig när deras bebisar föds, sa han till 10 Daily förra året.  

Nu är han på turné i Australien

Just nu är Joe i Australien. Där har han stämt träff med 15 kvinnor som han hoppas ska bli gravida av hans sperma. Det berättar han i en 60 Minutes dokumentär. 

47-åringen erbjuder kvinnorna sin sperma, som han kallar ”supersperma”, mot en avgift så att de kan insemineras. 

Men metoden han föredrar är att ha oskyddat samlag med de som vill bli gravida. Det tar han inte betalt för. Enligt honom själv väljer mer än hälften av kvinnorna den sistnämnde metoden. 

”Joe Donor” kallar sig själv för en självutnämnd internationell spermadonator. Foto: 60 minutes

 

Kan ljuga om sjukdomar

I dokumentären framkommer att eftersom mannen lämnar sperman privat direkt till kvinnorna som vill bli gravida är han inte bunden till juridiska dokument och behöver inte ens genomgå läkarkontroller eller berätta för kvinnorna om eventuella sjukdomar.

Någonting advokaten Stephen Page är starkt kritisk mot. 

– Han borde inte leka Gud med desperata kvinnor och deras barn, säger han i inslaget. 

Men några moraliska problem med sina handlingar verkar mannen inte ha. Han berättar att målet är mig 2 500 barn. I dokumentären menar reportern att han inte verkar fundera över eller känna oro kring situationen de kvinnor han ger sperma till kan hamna i. 

Men han säger att han är mer orolig för risken att en kvinna ska dö ensam och utan ett barn, skriver 9 News.