Här i radhusområdet i Uppsala mördades den 37-årige mannen. Foto: Sven Lindwall
Här i radhusområdet i Uppsala mördades den 37-årige mannen. Foto: Sven Lindwall

45-årig kontorschef misstänks för mord

Publicerad

Den 37-årige mannen knivskars svårt – och avled senare på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Två kvinnor misstänks för mord.

Den ene, en 34-årig kvinna, är en närstående till mannen. Den andre är hennes väninna, en 45-årig kontorschef.

– Det blir ett beslut om de begärs häktade under morgondagen, säger åklagaren Elin Blank.

I dag på förmiddagen fick de mordmisstänkta kvinnorna advokater förordnade genom Uppsala tingsrätt efter det blodiga knivdramat i ett radhus i Rickomberga i Uppsala i helgen. De är mycket förtegna om vad som hittills framkommit i de förhör som hållits.

Bengt-Göran Hugosson försvarar den 34-åriga kvinnan.

– Jag har inga kommentarer i ärendet. Jag blev alldeles nyss förordnad, säger han till Expressen.se.

Kvinnorna larmade

Anna Möller har förordnats som offentlig försvarare åt den 45-åriga kvinnliga kontorschefen. Inte heller hon vill lämna någon information om vad som framkommit under det första, intensiva dygnet.

– Jag kommer inte att säga något om utredningen överhuvudtaget. Jag har precis fått mitt förordnande.

Det var kvinnorna själva som larmade polis och ambulans på natten. Sedan greps de på platsen.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen säkrat mordvapnet – en kökskniv. Under dagen har tekniker genomfört en brottsplatsundersökning i radhuset.

Polisens presstalesman Lisa Sannervik om misstankarna mot de båda kvinnorna:

- De sitter anhållna. Vi försöker klarlägga vad det var som hände den här natten.

Bekanta sen tidigare

Hon bekräftar Expressens uppgifter om att mannen och de båda kvinnorna är bekanta med varandra sedan tidigare, men vill inte lämna någon information om själva utredningsläget:

- Jag kan just nu inte gå in på hur vår förundersökning ser ut. Vi har gjort teknisk undersökning på platsen.

Kammaråklagare Elin Blank leder förundersökningen efter mordet i det idylliska radhusområdet.

Hon säger:

- Jag kan inte gå in på några detaljer men det finns inga erkännanden eller medgivanden. Det är lite för tidigt att uttala sig. Vi måste invänta ett preliminärt obduktionsresultat och först i morgon tas det beslut om de misstänkta ska begäras häktade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag