Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

44-åringen skulle inte ha fler barn – snart har hon 22

Rekordåret från 1800-talet.
Sue Radford blev gravid för första gången som 14-åring.Foto: Instagram
Nu väntar Sue och Noel sitt 22:a barn. Foto: Instagram

Storbritanniens största familj väntar sitt 22:a barn. 

Det trots att mamma Sue Radford, 44, så sent som för 11 månader sedan sa att det var slut på barnafödandet. 

Nu hoppas Sue på en liten pojke, skriver Daily mail.

I december förra året var orden bestämda. Det skulle inte bli några fler barn för familjen Radford från Morecambe, Storbritannien. 

– Jag säger definitivt: Inga fler nu. Helt ärligt, att ha fyra barn under fyra år är riktigt tufft, sa Sue Radford då, enligt Entertainment weekly.

Då var Sue Radford 21-barnsmamma och mormor till tre barnbarn och tillsammans med sin man Noel, 48, hade hon precis fött lilla dottern Bonnie Ray. 

Men det definitiva beskedet visade sig inte riktigt hålla. 

Nu är Sue gravid igen, med parets 22:a barn. Det avslöjar de på sin Youtubesida, där de visar upp en bild från deras senaste ultraljud. En bebis som är beräknad att födas i april. 

– Vi är inne på 15:e gravidveckan och snart kommer vi få veta barnets kön, säger Sue Radford i klippet. 

Hon säger vidare att hon hoppas på en pojke den här gången – då skulle barnen i familjen bestå av 11 flickor och 11 pojkar. 

https://www.instagram.com/p/Bzlh5Arp67J/?utm_source=ig_web_copy_link

Första barnet vid 14

Sue och Noel Radford har varit tillsammans sedan de var tonåringar och de fick sitt första barn när Sue var 14 år gammal. I september firade de 27 år som gifta. 

44-åriga Sue har hittills varit gravid i 826 veckor – motsvarande drygt 15 år och 8 månader.

Paret har tidigare berättat att de inte tar emot några bidrag förutom det vanliga barnbidraget. Utöver det förlitar de sig helt på Noels företag – en bageriverksamhet – för att få det att gå ihop. 

En veckas matinköp när barnen är hemma från skolan går på mellan 1 100-3 700 kronor. Och favoritaktiviteten, att gå på bio, blir riktigt kostsamt. 

– Vi gillar verkligen att gå på bio. Framförallt på loven när barnen är lite uttråkade, det regnar och det inte finns så mycket annat för dem att göra. Men det kan kosta upp till 10 pund (motsvarande 124 kronor, reds. anm.) per person så det kan bli riktigt dyrt! säger hon till Daily mail.

https://www.instagram.com/p/BwXkjR7nHCa/

Tips till andra föräldrar

Familjen får sällan familjerabatter, eftersom de många gånger bara gäller två vuxna och två barn. Men trots att många aktiviteter kan bli kostsamma för den stora familjen har de blivit bra på att hålla utgifterna nere, enligt Sue. Familjen söker på nätet efter rabattkoder och planerar aktiviteter utifrån det. Men föräldrarnas främsta tips till andra föräldrar som vill hålla kostnaderna nere är enkelt: 

– Många av våra bästa dagar ute har varit när vi packat picknick och bara gått ut på promenad med barnen, eller gått till parken, eller till stranden – och de är alla gratis aktiviteter utanför hemmet, säger hon till tidningen. 

Radford-barnen

Chris, 30; Sophie, 25; Chloe, 23; Jack, 22; Daniel, 20; Luke, 18; Millie, 17; Katie, 16; James, 15; Ellie, 14; Aimee, 13; Josh, 12; Max, 11; Tillie, 9; Oscar, 7; Casper, 6; Hallie, 4; Phoebe, 3; Archie, 18 månader; Bonnie, 11 månader.

 

Parets 17:e barn, Alfie, föddes i juli 2014 men var dödfödd. 

Sue och Noel har tidigare pratat om flera delar av föräldraskapet och familjen, som:

Hur de förbereder inför jul

eller hur det är att ha semester med familjen

https://www.instagram.com/p/B0T5mAmJDjx/