Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

44-åringen obduceras efter misstänkt mord

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
44-åriga mannen hittades i en lägenhet på Södermalm och avled av sina skador.
Foto: / SKÄRMDUMP

I morgon, torsdag, obduceras den 44-årige man som misstänks ha mördats efter ett besök i en privat bostad på Södermalm i Stockholm.

En man sitter anhållen, skäligen misstänkt för mord.

– Jag kan inte säga så mycket mer om omständigheterna, säger kammaråklagare Katarina Bergström.

Larmet kom in till polisens ledningscentral klockan 01.19, natten mot i tisdags. När ambulans och polis kom till lägenheten på Södermalm i Stockholm, togs den 44-årige mannen om hand av sjukvårdspersonal.

Samtidigt greps en annan man som misstänkt.

Under natten avled den 44-årige mannen, och klockan 06.16 på tisdagsmorgonen anhölls den gripne av åklagare, misstänkt för mord.

Är skäligen misstänkt för mord

Den misstänkte mannen sitter alltjämt anhållen. Först under torsdagen räknar kammaråklagare Katarina Bergström att kunna fatta beslut om mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Har man hållit något längre förhör med den misstänkte?

– Ja, det har man gjort. Han förnekar brott.

Hon understryker att mannen är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Åklagaren: "Vi väntar på besked därifrån"

Enligt åklagaren ska det ske en obduktion under torsdagsförmiddagen. Efter att den är genomförd kan polis och åklagare få mer information om dödsfallet – om det begåtts ett brott eller om mannen avlidit av andra omständigheter, exempelvis sjukdom.

– Obduktionen ska äga rum i morgon, torsdag, så vi väntar på besked därifrån, säger Katarina Bergström. Vi vet ännu inte om det är ett mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.