42-åringen tillbaka på mordplatsen

Publicerad
ÖREBRO. 42-åringen som knivdödade Fuat Deniz var på måndagen tillbaka på brottsplatsen för att göra en rekonstruktion av mordet.
- Han visade inga direkta känslor, säger polisens presschef Torbjörn Carlson till Orebro.expressen.se.
Ett stort område runt gymnastikhuset på Örebro universitet där mordet inträffade var under måndagskvällen avspärrat.
Ett 15-tal poliser fanns på plats - liksom den misstänkte 42-åringen som fick visa hur det gick till när han gick knivdödade sin kusin, universitetsläraren Fuat Deniz.

Enligt planerna

– Allt gick enligt planerna. Det framkom inte direkt något nytt, men vi fick en del uppgifter från förhör bekräftade, berättar Torbjörn Carlson.
42-åringen uppträdde lugnt och behärskat under rekonstruktionen.
– Det var inga problem. Han visade inga direkta känslor.
Kusinen häktades för knappt två veckor sedan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åtalet lär dröja

Åtal ska enligt planen väckas senast på fredag, men det är troligt att åklagaren Karl-Erik Antonsson kommer begära en förlängning.
– Jag har inte pratat med honom, men det är en kvalificerad gissning att det bli så.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag