42-åring begärs häktad för mord i lägenhet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det var under fredagskvällen som en man hittades död i en lägenhet i Midsommarkransen, söder om Stockholm.
Strax innan upptäckten gjordes hade en man gripits på en buss i Stockholm.
När polisen kom till platsen var offret, en man, redan död.
Midsommarkransen ligger i södra delen av Stockholm.

Nu begärs en 42-årig man häktad, misstänkt för att ha mördat en annan man i en lägenhet i Midsommarkransen i fredags kväll.

Den misstänkte är en känd knivman och greps av polisen – när han satt på en buss i Stockholmstrafiken.

Klockan 23.18 i fredags kväll kom det in ett larm om en misstänkt skadad person i en lägenhet i Stockholmsförorten Midsommarkransen. När polisen kom till platsen var offret, en man, redan död. Strax innan upptäckten gjordes hade en man gripits på en buss i Stockholm. Det skedde klockan 23. 31, enligt nyinkomna handlingar i Södertörns tingsrätt.

Enligt polisen hade offret skärskador.

– Vi fick in uppgifter som gjorde att vi kontrollerade gärningsmannen, därefter gjorde vi en husrannsakan i en lägenhet och där fann vi den döde mannen, berättade Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Känd våldsman

Mannen anhölls av jouråklagare, misstänkt för mord, klockan 04.02 på lördagsmorgonen.

Den misstänkte är en känd våldsman som också dömts för bland annat narkotikabrott och framkallande av fara för annan. Så sent som för ett år sedan dömdes han för grov misshandel efter att ha attackerat en annan man med kniv – och sedan puttat ner offret på ett tunnelbanespår.

Under tisdagen begärdes mannen häktad, misstänkt för mord. Häktningsförhandlingen inleddes klockan 08.45. Det är oklart hur han ställer sig till de anklagelser som riktas mot honom. Expressen söker mannens advokat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.