I slutet av juni skickade paret en hindersprövning till Skatteverket. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSENI slutet av juni skickade paret en hindersprövning till Skatteverket. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
I slutet av juni skickade paret en hindersprövning till Skatteverket. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
Under torsdagen har mordutredarna pressat den 41-åriga kvinnan i ett längre förhör och hon förnekar brott. Foto: Per Karlsson / PER KARLSSONUnder torsdagen har mordutredarna pressat den 41-åriga kvinnan i ett längre förhör och hon förnekar brott. Foto: Per Karlsson / PER KARLSSON
Under torsdagen har mordutredarna pressat den 41-åriga kvinnan i ett längre förhör och hon förnekar brott. Foto: Per Karlsson / PER KARLSSON

41-åringen skulle gifta sig med 18-åringen

Publicerad

Planen: den mordmisstänkte 41-åringens och hennes 18-årige pojkvän skulle gifta sig.

I slutet av juni skickade kvinnan en hindersprövning om att få göra den unge mannen till sin äkta hälft.

Under torsdagen har mordutredarna pressat den 41-åriga kvinnan i ett längre förhör och hon förnekar brott.

– Jag kan inte berätta något om förhören, säger advokaten Amanda Hikes, som fanns vid sin klients sida.

41-åringen och hennes 18-årige pojkvän misstänks ligga bakom mordet på hennes pappa och mordförsökt på hennes mamma – som brutalt överfölls i sömnen, enligt VLT, i den idylliska sommarstugan vid Hjälmaren.

Expressen har tidigare kunnat berätta att 41-åringens unge sambo var väldigt beroende av henne. Han var 17 år när de träffades och de talade om att gifta sig med för att han skulle få stanna i Sverige.

Den 18-årige misstänkte mannen.Foto: Privat

Ville gifta sig med 18-årige sambon

Nu bekräftas uppgifterna om det planerade giftermålet. I slutet av juni skickade paret en hindersprövning till Skatteverket.

"NN är asylsökande. NN är medborgare i Afghanistan", har 41-åringen skrivit i ansökan om hindersprövning.

Kvinnans förra äktenskap, med en man i 40-årsåldern, tog slut när mannen hittades drunknad under mystiska omständigheter i Hjälmaren. Vid strandkanten nedanför den sommarstuga där mordet begicks.

Livförsäkringen vad maxad

En livförsäkring på maxbeloppet, 2,5 miljoner kronor, var tecknad med kvinnan som förmånstagare.

Anhöriga vittnade om att 41-åringen ska ha hotat att döda både maken och sina föräldrar innan drunkningen. Men den utredningen lades ned.

Under dagens förhör har utredarna rimligen ställt frågor om parets relation.

Vet du något om den 18-årige mannen som är medmisstänkt?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Amanda Hikes, kvinnans advokat.

Advokat: "Hon samarbetar"

Har din klient kunnat svara på frågor om vad som har hänt?

– Ja, hon samarbetar i utredningen, säger Amanda Hikes.

Hindersprövningen som visar att kvinnan och den unge mannen skulle gifta sig.

Vad är hennes inställning till misstankarna?

– Förnekar brott.

Har hon lämnat någon förklaring eller något alibi kring vad hon gjorde vid tiden för mordet?

– Det kan jag inte kommentera.

Vad säger din klient om mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma?

– Det kan jag inte heller kommentera i nuläget.

Hur tycker du att polisen sköter den här utredningen?

– Min klient är ju bara skäligen misstänkt för brott. Det är den lägre misstankegraden. Det pågår en utredning.

Vet du varför hon var på väg till Thailand från Arlanda?

– Det kan jag inte heller uttala mig om. Jag vill inte berätta något om vad som har sagts, det tror jag säkert att du förstår.

I morgon förmiddag, fredag, är sista dagen för åklagare Johan Fahlander, som leder förundersökningen, att begära kvinnan och hennes pojkvän häktade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag