Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

41-årig kvinna dömd för mordet på "Inke"

Här mördades "Inke" under midsommarafton.

Den 41-åriga fembarnsmamman döms av Gävle tingsrätt för att ha dödat sin fästman Ingemar "Inke" Wallin, 49, skriver gd.se

Gävle tingsrätt anser att den 41-åriga fembarnsmamman mördade Ingemar "Inke" Wallin, 49.

– Tingsrätten finner övertygande bevisning om att den tilltalade gjort sig skyldig till den gärning som åklagaren påstår (mord). Hon ska genomgå en rättpsykiatrisk undersökning i syfte att undersöka om det finns möjlighet att överlämna henne till rättspsykiatrisk vård, säger Anita Wallin Wiberg, domare till gd.se.

Mordet ägde rum i Högbo under midsommarnatten. Paret hade just bestämt sig för att flytta ihop.

Kvinnan högg sin fästman med en filékniv ett flertal gånger efter ett bråk. Grälet ska ha uppstått efter att den mördade 49-åringen, Ingemar Wallin, sagt att han ville göra slut.

Ifrågasätter trovärdighet

Innan tingsrätten fastställer straffet vill man att kvinnan genomgår en rättspsykiatrisk undersökning, och kommer att ta cirka fyra veckor. Den 41-åriga kvinnan har redan genomgått en lättare, så kallad paragraf sju, undersökning.

Advokaten ifrågasätter också ett av huvudvittnenas trovärdighet, en väninna till den dömda kvinnan som hon ska ha erkänt mordet för.

– Det enda vittnet av betydelse är den tidigare kollegan. Oerhört svårt för mig att säga varför hon skulle komma hit, ljuga och prata osanning, säger han till gd.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.