Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"40-talisterna är ett stort köttberg"

Ett stort köttberg som måste gödas.
Den liknelsen använde finansminister Pär Nuder om hela generationen 40-talister som snart går i pension.
Folk måste väl tåla lite humor, och mustigt språk, säger ministern.
Finansminister Pär Nuders uttalande om 40-talisterna föll inte i god jord. Det var vid ett möte hos SEB i går morse som Pär Nuder pratade om politiska utmaningar. En av de saker han lyfte fram var den kommande generationen av pensionärer: – Köttberget av 40-talister som vi 60-talister ska föda är en realitet... sa finansminister Nuder, som själv är född 1963, och fortsatte: – Jag blir väldigt rädd för generationsmotsättningar den dagen Göran Persson blir ordförande i PRO. Kritiken dröjde inte. – Alltså, om vi inte ökar sysselsättningen så b l i r de äldre en börda, säger Pär Nuder: – Jag har rest land och rike runt, och säkert sagt "köttberg" tjugofem gånger – de flesta brukar förstå vad jag menar. Kommer du välja en annan liknelse i fortsättningen?– Tydligen så måste jag det, och vara försiktigare med hur jag uttrycker mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.