Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"40-talisterna är ett stort köttberg"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ett stort köttberg   som måste gödas.

Den liknelsen använde finansminister Pär Nuder om hela generationen 40-talister som snart går i pension.

  Folk måste väl tåla lite humor, och mustigt språk, säger ministern.

Finansminister Pär Nuders uttalande om 40-talisterna föll inte i god jord.
Foto: OLLE

Det var vid ett möte hos SEB i går morse som Pär Nuder pratade om politiska utmaningar. En av de saker han lyfte fram var den kommande generationen av pensionärer: – Köttberget av 40-talister som vi 60-talister ska föda är en realitet... sa finansminister Nuder, som själv är född 1963, och fortsatte: – Jag blir väldigt rädd för generationsmotsättningar den dagen Göran Persson blir ordförande i PRO. Kritiken dröjde inte. – Alltså, om vi inte ökar sysselsättningen så b l i r de äldre en börda, säger Pär Nuder: – Jag har rest land och rike runt, och säkert sagt "köttberg" tjugofem gånger – de flesta brukar förstå vad jag menar. Kommer du välja en annan liknelse i fortsättningen? – Tydligen så måste jag det, och vara försiktigare med hur jag uttrycker mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.