Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

40 smittade amerikaner på kryssningsfartyget

Passagerarna har fått lämna lyxkryssningsfartyget Diamond Princess.
Totalt ska det vara 355 personer smittade ombord på kryssningsfartyget Diamond Princess.Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

40 amerikaner är smittade av coronaviruset, rapporterar BBC.

Personerna har befunnit sig på kryssningsfartyget Diamond Princess. Totalt ska det vara 355 personer smittade ombord.

Dödssiffran för viruset har nu stigit till 1 770 sedan 100 nya dödsfall rapporterats från Hubei-provinsen under söndagen, skriver CNN. Över 71 000 personer har smittats.

Kryssningsfartyget Diamond Princess har legat i karantän i Yokohama i Japan sedan 4 februari. 

På söndagen blev 400 amerikaner släppta från fartyget. Bland dessa så ska 40 stycken vara smittade av coronaviruset, covid-19, rapporterar BBC. Personerna ska nu vara inlagda på sjukhuset i Japan. De som inte är smittade har fått flyga hem till USA – men kommer att vara i karantän i ytterligare 14 dagar hemma i USA.

På lyxkryssaren ska antalet smittade nu vara uppe i 355, meddelade de japanska myndigheterna, skriver The Guardian.

Under fredagen bekräftades det första coronafallet fast i Afrika, där en person insjuknade i Egypten. På lördagen bekräftades det första dödsfallet i Europa kopplat till coronaviruset. Det handlade om en kinesisk turist i 80-årsåldern som kommit till Frankrike från Hubeiprovinsen, meddelade landets hälsominister, rapporterade AFP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.