Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

4 positiva besked som gör dig lite gladare

Mamman testade positivt för corona - nu får hon ätnligen träffa sin bebis.

Det är inte bara deppigt, vi lovar. 

Vi har listat några saker som förhoppningsvis kan gör dig lite gladare. 

Siffrorna mer positiva

En försiktig optimism sprider sig i Europa. Flera länder, däribland Italien och Spanien, har redovisat allt lägre dödssiffror flera dagar i rad. Dessutom stiger börsen och i både Danmark och Österrike vill man nu lätta på sina restriktioner.

Riskgrupper i Italien får smart korgmat

Konstiga tider kräver smarta lösningar. I Italien har man tittat bakåt i tiden och kommit fram till en finurlig lösning för äldre. I Neapel fyller man nu korgar, som hissats ner från fönster och balkonger, med mat. 

Korgarna hissas sedan upp med snöre så att den som är i riskgrupp ska kunna få mat samtidigt som man undviker att träffa andra människor. 

Både enkelt och smart alltså. 

”Om du kan och har hjärta att ge, lämna något att äta”, står det på korgen på den sista bilden i bildspelet. Och, hjärta för varandra har man. Se bara hur fylld korgen är. 

Foto: LAPRESSE/SIPA USA SIPA
Foto: LAPORTA SALVATORE/IPA/ABACA / STELLA PICTURES/LAPORTA SALVATORE/IPA/ABACA
Foto: PAOLO SALMOIRAGO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Färre sjuka i vanlig influensa

Under måndagens presskonferens lyfte Folkhälsomyndigheten fram minskade fall av vinterkräksjuka som ett tecken på att restriktionerna för att minska spridningen av corona ger effekt. 

Just kurvan för vinterkräksjukan har avtagit ovanligt tidigt. Även vanlig influensa har i år inte samma kraft. Med i beräkningen tar man också större andel immuna, vaccin och den milda vintern. 

Huset förvandlades under karantän 

Sex timmar. Så lång tid tog det för familjen att färglägga varje tegelsten på deras hus i Wellington, Storbritannien. Resultatet? En regnbågsfärgad fasad.

På bilden kan du se skillnaden mellan familjens hus och grannarnas. 40 färgglada jumbokritor som vanligtvis används av barn för att rita på marken användes och man gjorde det av en extra fin anledning - att muntra upp de som går förbi. 

”Folk har saktat ner när de kört förbi. Det var till och med en ambulans som stannade och sa att de älskade det”, berättar mamman Fern Taylor för Fox News. 

Wow! 

https://www.facebook.com/FoxNews/photos/a.184044921335/10159238247456336/?type=3&theater

 

Missa inga glada nyheter! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för glada nyheter.  

Här muntrar poliserna upp boende i karantän med dans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.