4-årig flicka anmäldes försvunnen i Ludvika

En fyraårig flicka anmäldes försvunnen i centrala Ludvika på måndagskvällen. 

– Hon smet i väg i samband med att de skulle gå in i bostaden, sade Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen. 

Vid 19.20-tiden meddelade polisen att hon hittats på ett gym i staden. 

Strax före klockan 18 på måndagen ringde en av föräldrarna till polisen och uppgav att deras dotter är försvunnen. 

Flickan hade smitit i väg i samband med att hon och en förälder skulle gå in i deras bostad i centrala Ludvika vid 17-tiden. 

– Vi har ett stort antal patruller på plats och vi har ett antal hundpatruller som har anslutit till Ludvika och man ska börja organisera sig för att inleda en ordentlig sökning, sade Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen. 

4-årig flicka anmäld försvunnen i Ludvika

Polisen pratade bland annat med föräldrarna om eventuella platser och kompisar som flickan brukar besöka. 

– Vi är på plats för att prata med föräldrarna för att se om det finns någon sådan information och utefter den informationen vi får så söker vi på de platserna där hon brukar vara på, sade Christina Hallin. 

Polisen uppmanade allmänheten som fått syn på flickan att ringa 112 och be att få tala med polisen. 

Vid 19.20-tiden meddelade polisen att flickan hade hittats på ett gym i Ludvika. Allmänheten ska ha reagerat på att flickan var ensam, skriver myndigheten på sin hemsida. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.