Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

39-åring avskriven från ridskolemord

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här vid Swartlings ridskola vid Valhallavägen i Stockholm mördades Per Häggström för 17 år sedan. Nu har den 39-årige man som tidigare varit misstänkt för mordet friats rent formellt.
Foto: Ingvar Karmhed / Svd / Tt

Den 39-årige man som suttit häktad misstänkt för det så kallade ridskolemordet på Per Häggström 1996 frias nu även formellt.

Åklagaren beslöt i dag att förundersökningen läggs ner.

Per Häggström hittades död utanför Swartlings ridskola vid Valhallavägen i Stockholm för 17 år sedan. Han var student vid KTH och mordet har i alla år varit en gåta.

I höstas häktades dock en i dag 39-årig man från norra Stockholm som lever med familj och ett statusfyllt arbete.


Per Häggström.

Men efter att bevisningen, som i första hand har varit grundad i en röstanalys av larmsamtalet till SOS, fallit beslöt kammaråklagare Erik Wendeby nyligen att mannen skulle försättas på fri fot.

Nu har han beslutat att också formellt lägga ner förundersökningen mot 39-åringen.

- Åklagaren lägger ner misstankarna mot min klient, säger mannens advokat Clea Sangborn till Expressen.se

Hur har han reagerat på beskedet?

- Min klient mår bra och är glad över beskedet, tiden från gripandet till nu har varit som ett stort svart hål, allt i livet har påverkats, familj, vänner, arbete och hälsa. Han kan nu börja se framåt igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.