Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

37-årig man döms till livstid för mord i Sollentuna

Mitt på dagen i februari förra året sköts en 22-årig man ihjäl på busstorget i Sollentuna. En 37-årig man döms nu till livstid för mord och grovt vapenbrott. 

– Finns inga förmildrande omständigheter, säger rådmannen Susanne Allgårdh. 

Motivet till mordet är enligt Attunda tingsrätt inte känt. Men en koppling är att man kunnat konstatera att 22-åringen och den 37-årige mannen kände varandra och att de haft hand om narkotika.

Attunda tingsrätt menar att mordet liknade en avrättning, och att skjutningen skett med flera skott, dessutom intill en busskö där ett tiotal personer och barn i barnvagn väntat på bussen.

– Mot den bakgrunden och då det inte framkommit några förmildrande omständigheter anser tingsrätten att påföljden ska bestämmas till livstids fängelse, säger rättens ordförande, rådmannen Susanne Allgårdh i ett pressmeddelande. 

Texten uppdateras.

En död efter skottlossning i Sollentuna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.