Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

37-årig kvinna döms i Ronneby – högg man till döds

Mannen knivhöggs till döds i en villaidyll i centrala Ronneby i maj förra året. 

En 37-årig kvinna greps strax efter händelsen. 

Nu har domen fallit i Blekinge tingsrätt: Kvinnan döms till sju års fängelse för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. 

Den 37-åriga kvinnan stod i första hand åtalad för mord efter att ha huggit ihjäl en man i 40-årsåldern utomhus, i närheten av en skola i Ronneby. 

Händelsen skedde i maj förra året. Den 37-åriga kvinnan ringde själv 112 och greps kort efter händelsen. Sedan dess har hon suttit häktad. 

Kvinnan, som kände offret sedan tidigare, har förnekat mord. 

– Min huvudman förnekar brott. Hon vidgår att hon orsakat mannens död genom det här knivhugget, men för mig är det uppenbart att det är en ren olyckshändelse, har försvarsadvokat Christer Holmqvist tidigare sagt till TT.

På platsen var fanns fyra personer, som tidigare under dagen hade varit på samma restaurang. Kvinnan var kraftigt berusad vid tillfället och hennes försvarare har menat att ingen exakt kan konstatera hur hugget gått till. 

Mannen sörjdes vid mordplatsen.
Foto: JENS CHRISTIAN

Åklagare Pernilla Törsleff menade å sin sida att den 37-åriga kvinnan haft uppsåt att döda mannen och hade i första hand yrkat på mord. 

Men tingsrätten anser inte att det är bevisat att den 37-åriga kvinnan hade för avsikt att döda mannen. De skriver samtidigt i domslutet: 

”NN har gått ut beväpnad med en stor kökskniv och uppenbarligen inte varit främmande för att använda denne. Genom att hugga XX i bröstet har hon visat synnerlig hänsynslöshet och råhet”. 

Hon döms nu för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott, till fängelse i sju år. 

Det misstänkta mordet skedde mitt i villaidyllen i centrala Ronneby. En granne till offret berättade då för Expressen/Kvällsposten att det inträffade precis utanför hennes hus.

– Min dotter ringde och sa ”det har hänt något på din gata, mamma”. Jag kollade ut och här var avspärrat, polisbilar och allt möjligt. Jag öppnade dörren och frågade vad fanken som hänt och en polis sa att de ville prata med mig senare, sa en granne då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.