37 000 bilar riskerar få körförbud efter IT-haveri

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen
Efter ett IT-haveri på Transportstyrelsen riskerar 37 000 fordon körförbud.
Foto: STEFAN FORSELL
Transportstyrelsen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Efter ett IT-haveri på Transportstyrelsen riskerar 37 000 fordon körförbud rapporterar Göteborgs Posten

Fakturor för fordonsskatt har inte skickats ut som de ska. 

En systemuppdatering som gick snett kan ha orsakat att omkring 37 000 fakturor för fordonskatt inte har skickat till berörda ägare. Det rapporterar Göteborgs Posten. 

Missar ägaren att betala in skatten i tid riskerar bilen att få körförbud. 

– Det kan finnas körförbud på fordon på grund av det här. Vi har informerat polis och andra berörda parter, säger Mats Einarsson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen, till tidningen.

De som berörs av uteblivna fakturautskick är fordon som ställts på mellan 2 september och 13 oktober och har eller har haft förhöjd fordonsskatt på grund av större klimatavtryck.

Tills att felet är korrigerat är all avisering för fordonsskatt avstängd. Problemet ska vara löst under veckan. Mats Einarsson råder alla som kan vara berörda att logga in på Transportstyrelsen för att kolla fordonets skulder.

– Man kan även kontakta oss, men jag ser inte att 37 000 personer ska höra av sig, vi kan inte hjälpa så många, säger han till GP.

Experten: Då kostar bensinen 20 kronor per liter

Bensin- och dieselpriserna stiger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.