Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han åtalas för att ha mördat Sabina

Senaste nyheterna med Expressen TV
Sabina Nessa blev mördad.
Foto: METROPOLITAN POLICE HANDOUT / EPA / TT
Hundratals samlades i London förra fredagen för att hedra Sabina Nessa.
Foto: DAVID CLIFF / AP TT NYHETSBYRÅN

Sabina Nessa, 28, mördades i en park i London.

Nu åtalas Koci Selamaj, 36, för mordet, rapporterar Mirror.

Läraren Sabina Nessa promenerade genom en park i London den 17 september när hon blev attackerad. Hennes kropp hittades flera timmar av en förbipasserande, gömd under en lövhög.

Två personer, en 38-årig man och en man i 40-årsåldern, har tidigare gripits men släppts. Nu åtalas 36-årige Koci Selamaj, som greps i söndags, för mordet på Sabina Nessa.

– Sabinas familj har informerats om den här betydelsefulla utvecklingen samtidigt som de får fortsatt stöd, säger Neil John vid polisen enligt Guardian.

Koci Selamaj åtalas för mordet på Sabina Nessa.
Foto: Polisen

”Det pågår en våldsepidemi mot kvinnor och flickor”

Hundratals samlades i London förra fredagen för att hedra Sabina.

– Vi har förlorat en fantastisk, omtänksam och vacker syster som lämnade denna värld alldeles för tidigt, sade Sabinas syster Jebina Yasmin Islam vid minnesstunden.

Mordet på Sabina Nessa, i kombination med våldtäkten och mordet på Sarah Everard i London i mars, har lett till krav på att göra stadens gator tryggare för kvinnor. Londons borgmästare Sadiq Khan hävdar dock att våldet mot kvinnor är ett nationellt problem.

– Det senaste året dödades 180 kvinnor av män tvärs över landet. Det pågår en våldsepidemi mot kvinnor och flickor, säger Sadiq Khan enligt BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.