Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

350 personer söker efter försvunne Deniz Arda, 31

Den 12 november, dagen innan Deniz Arda försvann, filmades han av övervakningskamera då han under eftermiddagen besökte Sats gym på Kocksgatan.
Foto: Privat / Privat
Elitsoldaten Deniz Arda är försvunnen sedan den 13 november.
Foto: Deniz Arda

Omkring 350 personer är under söndagen samlade i södra Stockholm för att söka efter den 31-årige yrkesmilitären Deniz Arda som varit försvunnen sedan den 13 november.

– Vi slutar inte leta innan han är hittad, säger Therese Haugen, insatsledare Missing People Stockholm.

Under hela dagen pågår en stor sökinsats i Tyresta nationalpark i södra Stockholm. Missing People leder insatsen som samlat omkring 350 personer på söndagsförmiddagen.

– Vi letar i ett väldigt stort geografiskt område, i dag är det koncentrerat i Tyresta. Vi har fortfarande några punktinsatser på andra ställen, längs Sörmlandsleden, berättar Therese Haugen. 

Missing People: ”Vi ger aldrig upp”

Det sista spåret efter Deniz Arda är från fredagen den 13 november då han lämnade sitt hem för att ta en joggingtur i området där han nu söks.

Initialt misstänkte polisen inte att något brott begåtts i samband med mannens försvinnande, men i början av veckan gick man ut med att händelsen nu rubriceras som människorov.

– I nuläget påverkar inte det sökarbetet vi gör, så länge polisen vill ha vår hjälp att söka av områden så fortsätter vi. Vi ger aldrig upp, vi slutar inte leta innan han är hittad, säger Therese Haugen. 

Deniz Ardas familj och vänner vänder på varje sten i sökandet. 

De sista digitala spåren efter Deniz Arda

De har finkammat ett flertal av hans installerade appar för att komma åt digitala spår. 

– Det sista digitala fotspåret vi har är ett Youtube-klipp, som visar ett recept på en omelett, som han tittat på under fredagsförmiddagen den 13 november, har Henrik Ehrenfeldt, kollega och mångårig vän till Deniz Arda, sagt till Expressen. 

De upptäckte även att Deniz Arda samma förmiddag hade gjort en internetsökning på ”snöleopard”. 

– Vi tror att han har letat efter något schysst skrivbordsunderlägg. Han hade några sådana sökord som han googlade på. Men det här är inget som är vidare intressant för eftersökningen mer än att det är helt normala sökningar. 

Den 12 november, dagen innan försvinnandet, filmades Deniz Arda av övervakningskamera då han besökte Sats gym på Kocksgatan på Södermalm.  

LÄS MER: 

Sista digitala spåren efter Deniz innan han försvann 

LÄS MER: 

Deniz försvinnande utreds nu som människorov 

LÄS MER: 

Polisen har fått flera tips om elitsoldaten

Det här ska du tänka på om du vill hjälpa till att leta

Det här ska du tänka på om du vill hjälpa till att leta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.