Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

35-årig man häktad – efter explosionen på Östermalm

Explosionen orsakade stora skador.
En man i 35-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov ödeläggelse efter bombdådet på Östermalm i Stockholm. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

En 35-årig man har häktats av Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse efter sprängdådet på Östermalm i Stockholm, rapporterar TT.

Natten till måndag den 13 januari inträffade en kraftig explosion på Östermalm i centrala Stockholm. 

Expressen har i dag rapporterat om att Gyllenstiernsgatan, där explosionen ägde rum, haft en knarkcentral där narkotika levererats till ”lyxkunder”, enligt uppgifter.

SVT-kameror fångade en misstänkt gärningsman på kamera i samband med explosionen och polisen har sedan tidigare gripit en 35-åring. 

Nu häktas han på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse efter sprängdådet. 

– Tingsrätten har delat min bedömning att brottet ska bedömas som grovt. Det grundar sig i korthet på att gärningen inneburit en mycket stor fara för människors liv eller hälsa och orsakat omfattande förstörelse dels på själva flerfamiljshuset, dels på ett flertal fordon och omkringliggande fastigheter, säger kammaråklagare Frida Rylander vid City åklagarkammare i Stockholm till TT. 

Nekar till brott

Tingsrätten har beslutat att åtal ska väckas senast fredagen den 7 februari.

– Nu fortsätter utredningen. Vi är fortfarande inne i ett intensivt utredningsarbete. Det som kommer att prioriteras nu är bland annat att hålla fortsatta förhör, hantera den stora mängd tips som inkommit till polisen samt hantera beslag och spårsäkring som ska skickas för analyser, säger Frida Rylander.

Den misstänkte gärningsmannen nekar till brott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.