35-årig man gripen för mordförsök i Luleå

Publicerad

En 35-årig man greps på tisdagen misstänkt för mordförsök.

Efter polisförhör anhölls mannen.

– Vi hade en patrull som åkte till adressen på grund av bråk, det var upprinnelsen till händelsen, säger länsvakthavande befäl vid Norrbottenspolisen.

Mannen, som är 35 år gammal, greps på tisdagseftermiddagen vid 16.30-tiden. Gripandet skedde i Luleås utkant.

Polisen larmades till platsen på grund av att det var stökigt.

– Vi hade en patrull som åkte till adressen på grund av bråk, det var upprinnelsen till händelsen, säger länsvakthavande befäl Mikael Norén vid Norrbottenspolisen.

Han vill inte säga något om vem som utsatts för mordförsöket, men berättar att det handlar om en händelse på tisdagen.

– Det har hänt nu. Det är en händelse som har skett i dag, säger Mikael Norén.

Inte ens om det är en man eller kvinna?

– Vi vill inte gå in på det nu.

Varför vill du inte berätta vem som är målsägande?

– Av utredningstekniska skäl. Vi har saker vi måste hålla för oss själva innan vi håller förhör, säger Mikael Norén.

Den 35-årige mannen sitter gripen, och ska höras under kvällen. Därefter kan anhållande bli aktuellt, om jouråklagaren beslutar så.

Samtidigt jobbar polisen med fler åtgärder.

– Vi har också gjort en teknisk undersökning på platsen där det har brottet har skett. De håller på fortfarande. Och så har vi naturligtvis pratat med folk, säger Mikael Norén.

Ytterligare förhör, förutom med den misstänkte, planeras.

– Det kan säkert bli fler som ska höras.

Vid 23.30 på tisdagskvällen meddelade polisen att mannen anhållits, skäligen misstänkt för försök till mord eller dråp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag