Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

34-åring åtalas för två mord i Ljungsbro

En 15-årig pojke och en 57-årig kvinna blev brutalt mördade i Ljungsbro den 2 november. Nu åtalas en 34-årig man för morden.

"Jag känner att jag måste döda någon av er", ska 34-åringen ha sagt till de två tonårspojkarna han tvingade med sig under kvällen.

Den 34-årige mannen som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro den 2 september åtalades under onsdagen.

Mannen åtalas för mord, mordförsök, olaga frihetsberövande, grovt hemfridsbrott, misshandel samt försök till utpressning. 33-åringen har i förhör erkänt att han dödat den 57-åriga kvinnan och den 15-årige pojken.

Enligt stämningsansökan ska han ha virat tejp runt tonårspojkarnas handleder samt rund deras huvuden. Han ska därefter ha krossat flera fönsterrutor på en fastighet och tvingat ner pojkarna i en villakällare.

Slog mot huvudet

34-åringen misstänks ha slagit två av de boende i huset med ett järnrör. När de boende lyckades frita en av pojkarna flydde 34-åringen med den 15-årige pojken och började mata slag mot honom med ett järnrör.

"NN har berövat X livet genom minst sex slag med metallrör mot huvudet och halsen", skriver åklagaren i stämningsansökan.

Ett par som bodde i närheten försökte stoppa 34-åringen. Men då gick han till attack även mot dem. En 57-årig kvinna blev ihjälslagen med metallröret och hennes sambo fick svåra huvudskador.

"Måste döda någon"

Tidigare under kvällen hade 34-åringen gått fram till de två tonårspojkarna vid en busshållsplats i Ljungsbro. Enligt den överlevande 14-åriga pojken ska 34-åringen ha varit aggressiv och sagt att han var efterlyst och tvungen att fly. 

När en av pojkarna sa att han ville gå hem, svarade 34-åringen:

– Jag känner att jag måste döda någon av er.

14-åringen har i förhör berättat att han försökte springa före, men att mannen hela tiden sprang ifatt och tog ett hårt tag om honom. 34-åringen ska även ha tagit pojkarnas mobiltelefoner. 

Slog ihjäl kvinnan

Den 57-åriga kvinnans sambo har tidigare berättat för Expressen om mordnatten. 

– Jag trodde först att det var några ungdomar som firat halloween, men så hörde vi att någon ropade på hjälp. Jag följde efter min flickvän för jag ville inte släppa i väg henne själv, sa Kenneth Karlsson då.

När paret försökte stoppa 34-åringen misstänks han i stället ha börjat mata slag mot deras huvuden varpå 57-åringen dog.