Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

31-åring häktad för mordet på Delta Gym

Ordningsvakten Fredrik Andersson, 54, sköts till döds i slutet av mars.
Dödsskjutningen skedde inne på Delta Gym i Vasastan i Stockholm.
Foto: SVEN LINDWALL

En 31-årig man har häktats misstänkt för medhjälp till mordet på Fredrik Andersson inne på Delta Gym i Stockholm i slutet av mars. 

Det är den andra personen som häktas misstänkt för brott i samband med dödsskjutningen. 

I april häktades en 20-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord – mannen har vid flera tillfällen kopplats till gängkriminalitet. 

Den 28 mars sköts den 54-åriga ordningsvakten Fredrik Andersson till döds under ett träningspass på Delta Gym i centrala Stockholm. 

Enligt Expressens uppgifter ska den egentliga måltavlan för mordet ha en man med kopplingar till mc-gänget Bandidos som låg i konflikt med ett kriminellt nätverk från Upplands-Bro norr om Stockholm. 

Exakt vad som hände inne på gymmet den 28 mars är oklart i nuläget men av allt att döma blev Fredrik Andersson träffad när han försökte ingripa mot gärningsmannen.

Sedan mitten av april sitter en 20-åring häktad för skjutningen. Mannen är på sannolika misstänkt för mord och har bland annat figurerat i en polisutredning om ett grovt våldsbrott med kopplingar till gängkriminalitet i Västra Götaland. 

Andra häktningen efter mordet 

Nu har ännu en person häktats misstänkt för brott i samband med dödsskjutningen.

Det är en 31-årig man som häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat grovt rattfylleri. Han nekar till brott.

”Min huvudman förnekar gärningen och är övertygad om att den fortsatta utredningen kommer att visa att han inte har något med detta att göra”, skriver mannens försvarare Joel Apitzsch i ett skriftligt meddelande. 

Kammaråklagare Daniel Suneson, som leder förundersökningen i ärendet, vill inte kommentera omständigheterna kring misstankarna mot 31-åringen.

– Jag vill inte säga mer än att misstankarna gäller medhjälp till mord. Sen får se om vi kan gå ut med någonting mer framöver. 

Ordningsvakten sköts när han försökte ingripa – hyllas av vänner och kolleger

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.