29-åringens skräck när hon insåg vad som levde i örat

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Katie Holley beskriver det hela som "traumatiskt".
Foto: Privat
Efter nio dagar fick man ut kackerlackans huvud.
Foto: Privat

I totalt nio dagar gick 29-åriga Katie Holley runt med en kackerlacka i örat.

Det krävdes tre läkarbesök innan de hittade kackerlackans huvud långt in i hennes hörselgång.

Nu berättar hon om den omtumlande upplevelsen.

Katie Holley, från delstaten Florida i USA, var med om något som många människor antagligen fruktar:

Att en insekt kryper in och göra sig hemmastadd i ens öra.

Det började med att 29-åringen vaknade upp mitt i natten och kände att något var fel med vänster öra, skriver Katie Holley själv i en artikel på nättidningen Self.

Klockan var runt 01:45 på natten när Katie Holley vaknade och sprang till badrummet för att titta närmare. Med hjälp av en pincett och bomullstops lyckades hon dra ut delar av en kackerlacka ur örat, däribland insektens ben. 

”När jag drog ut topsen såg jag två mörkbruna, smala delar på toppen. Sedan insåg jag att det var ben. BEN. Ben som bara kunde höra till en insekt i mitt öra. Jag började hyperventilera”, skriver hon.

 Därefter fick Katie Holly hjälp av sin make som lyste med en ficklampa i örat.

”Och han bekräftade att det var en kackerlacka som försökte gräva sig in i min hjärna. Ok, jag vet att öronkanalen inte leder till hjärnan men det var så mina tankar gick”, skriver hon.

Det visade sig att kackerlackan krupit in i Katie Holleys öra medan hon sov.

Katie Holley kördes omedelbart till akuten.

”När jag gick till bilen kunde jag känna hur kackerlackan försökte gräva sig djupare in i mitt öra. Det var en fruktansvärd känsla, en känsla som inte är särskilt smärtsam men det är psykologisk tortyr”, skriver hon.

Katie Holley fick panik när hon insåg vad som satt i örat.
Foto: Privat

Kackerlackan dog i örat

Väl på akuten injicerade läkarna en dödlig dos av bedövningsmedlet Lidokain i kackerlackans kropp.

”Och kackerlackan reagerade. Att känna en kackerlacka som får dödsryckningar, intryckt i en väldigt känslig del av din kropp, går inte att jämföra med någon annan känsla”, skriver Katie Holly.

Kackerlackan dog efter drygt två minuter, varpå läkarna lyckades få ut stora bitar av insektens kropp. Efter röntgen och ytterligare kontroller visade det sig att det inte fanns några delar av insekten kvar inne i örat.

Katie Holly fick antibiotika utskriven och kunde åka hem.

Där och då trodde 29-åringen att det var över men det var långtifrån över.

Sex kroppsdelar hittade läkarna.
Foto: Katie Holly

Grät när hon såg vad som kom ut

De kommande dagarna kände Katie Holly en ömhet i örat, och det gick heller inte över. Hon upplevde även att hennes hörsel försämrades och kontaktade därför en läkare. 

Efter att läkaren tittat i örat med ett otoskop upptäckte de ytterligare delar av kackerlackan.

Totalt hittade man sex nya delar av kackerlackan och Katie Holly fick en akuttid vid öron-, näs- och halsavdelningen för nya undersökningar.

”Efter att min läkare tagit bort det hon kunde strök hon mig på ryggen tills jag slutade gråta. Hon sa att det kan vara så att det finns mer i mitt örat”, skriver hon.

Väl i undersökningsrummet kom resultatet:

Kvar i örat fanns kackerlackans huvud, "överkropp", ytterligare ben, samt kackerlackans känselspröt – och kroppsdelarna hade då legat i örat i totalt nio dagar.

”Jag bara grät. Jag kände allt, och det där härliga krasljudet när kroppsdelarna plockades bort”, skriver Katie Holly.

”Jag kunde inte släppa det faktum att så mycket av kackerlackan fanns i mitt öra i över en vecka, och den infektion som jag potentiellt hade kunnat få. Jag kände mig så glad för att min läkare tog sig tid för att kolla mitt öra igen och upptäckte kroppsdelarna”, skriver hon vidare.

Kackerlackans huvud.
Foto: Katie Holly

”Jag är så tacksam”

Efteråt har Katie Holly och hennes make fått sitt hus sanerat av Anticimex, och 29-åringen säger att hon inte lär sova utan öronpluggar framöver.

Hon beskriver de otaliga läkarbesöken som en traumatiskt upplevelse.

”Jag är så tacksam för min läkare och de på öron-näsa-hals som kunde ta emot mig akut. De är mina hjältar för att ha hjälpt mig igenom ett väldigt traumatiskt ögonblick i mitt liv”, skriver hon i sin artikel.

https://www.instagram.com/p/BiNnG-ghchK/?taken-by=katiejholley

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.