Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

29-åringen hotas efter bilderna på Instagram

Klimatspecial: Så påverkas klimatet av det du äter
Kate Small har jagat i tio år, sedan hon introducerades till jakten av sin svärfar. Foto: Instagram
Hon jagar helst tillsammans med sin fästman Jake. Foto: instagram
Hoten hon får ta emot handlar bland annat om hur hennes hundar ska mördas. Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
1 / 10

Sjuksköterskan Kate Small, 29, skjuter ihjäl stora björnar, vargar och antiloper.

Bilderna på de döda kropparna lägger hon upp på Instagram. 

Nu berättar hon om de hot hon får för sin hobby. 

– Hundratals människor har hotat att våldta och mörda min ettåriga dotter, säger hon till Daily mail.

Kate Small älskar att jaga, både i närheten av sitt hem i Boise i Idaho, USA och på flera andra platser runtom i världen. Just nu är hon i Sydafrika och skjuter majestätiska antiloper av olika slag. 

Och 29-åringen tycker också om att lägga upp bilder på sin hobby på Instagram, för att visa upp för sina över 27 000 följare.

Av de över 200 inläggen är den absoluta majoriteten bilder på döda djur, många av dem blodiga, som Kate stolt poserar bredvid. 

Kate Small säger att de flesta djuren hon skjuter blir mat för resten av året. Foto: Instagram

Dottern hotas till livet

Men även om hon får en hel del gilla-markeringar får hon också en del hat och hot. 

”Du borde skämmas”

”Vad är ditt problem”

”Du är bortom kallhjärtad och elak” 

Så skriver några i kommentarer till bilder på de döda kropparna, där Kate står leendes bredvid. 

Men orden har också varit ännu värre. Enligt Kate har hon tagit emot tusentals mordhot. Vissa till och med riktade mot hennes dotter och hennes hund. 

– De skriver saker jag inte ens önskar min värsta fiende. Hundratals människor har hotat att våldta och mörda min ettåriga dotter. Andra skriver att de ska mörda min hund, vilket jag inte förstår för de är ju arga över att jag dödat ett djur - så vill de döda djur, säger hon skriver Daily mail.

https://www.instagram.com/p/ByQKqiJlCMU/

Äter det mesta av köttet

Men Kate försvarar sin hobby, som också ger familjen mat för resten av året. Hon jagar för det mesta med sin jaktkamrat och fästman Justin och i största möjliga mån dödar de djur de kommer att äta, skriver Daily mail.

– Jag tycker om att veta exakt varifrån min mat kommer och inte bara det utan också att jobba extremt hårt för att få det.   Jag gillar att kunna tillhandahålla ekologiska och näringsrika måltider för min familj. Denna livsstil låter mig också skapa minnen med mina vänner och familj, säger hon. 

De djur de dödar och inte äter – som exempelvis vargar eftersom deras kött inte är bra för människan, enligt Kate – sparar de som troféer. 

– Även om jag inte kan skörda ett djur, så har jag skapat minnen från bergen, kampen mot elementen, att pressas till sin gräns. Det är ett riktigt test av din inre styrka och karaktär, säger hon. 

Värre att ätas av djur

Hon poängterar även att den mesta jakten hon utför är nödvändigt. Varje år kommer myndigheterna ut med nya kvoter som anger hur många av varje specifik art i ett område som bör skjutas av. 

– Dessa kvoter är baserade på vetenskaplig forskning för att hålla populationerna friska. Genom jakten minskar vi risken för sjukdomsspridning och konkurrensen om mat, säger Kate och fortsätter:

– Jag vet att människor tycker att jakt är grymt, men det är det inte, vet du vem som är grym? Moder Natur. Har du någonsin sett en älg ätas halvt av vargar och lider i timmar medan den sakta och smärtsamt dör? Har du någonsin sett en hjortlångsamt tyna bort och så tillslut dö av svält?

https://www.instagram.com/p/B14E-Z8ljeO/