37-åringen kvinmördades på väg hem från en fest.
37-åringen kvinmördades på väg hem från en fest.

29-åring greps för kniv-mordet på Babsans vän

Publicerad
Uppdaterad
I fredags - efter en längre tids spaning - slog polisen till mot den 29-årige mannen i Stockholm.
Anknytning till området
Eiler Augustsson vid länskriminalpolisen i Stockholm säger:
- Han greps i fredags. Den här mannen har bott lite varstans i Sverige.
Lars-Åle Wilhelmsson.
Men vid tiden för mordet hade han en anknytning till området. Den 37-årige mannen hade i december 1999 arbetat och varit på en efterfest på natten. När mördaren slog till var 37-åringen på väg in i porten till sin bostad på Industrigatan på Kungsholmen. - Han höggs ihjäl med kniv, säger Eiler Augustsson. Enligt signalementet var mördaren en muskulös man med ljus pagefrisyr. Efter attacken flydde han Svarvargatan ner mot Kungsholmsstrand. Enligt Eiler Augustsson har 29-åringen varit aktuell i utredningen "en tid". - Han förhördes i fredags och i lördags. Han förnekar brott. Under måndagen ska åklagaren ta beslut om han ska begäras häktad. Vad skulle motivet kunna vara? - Det går vi inte in på, säger Eiler Augustsson.

"Kräftskivor ihop"

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson var nära vän med 37-åringen. De umgicks ofta. - Jag har haft så många olika funderingar och tankar om vad motivet var, säger "Babsan". Om polisen lyckas klara upp det här efter så många år är det nästan unikt. Om deras nära vänskap säger "Babsan". - Vi hade kräftskivor ihop och firade nyårsafton tillsammans något år. Dessutom gick jag ofta på det ställe han arbetade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag