Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

28-åring spelade dataspel - dog

Arrangerad bild med ung pojke som håller i ett datorspel. Spelen på bilden har ingenting med fallet i artikeln att göra.
I tre dagar spelade 28-åriga Lee ett onlinespel på internetcaféet i Taegu i Sydkorea.
När han reste sig upp efter spelsessionen orkade inte hjärtat längre.
28-årige Lee hade slutat jobba för att kunna ägna mer tid åt att spela datorspel. På ett internetcafé kunde han ägna sig åt sin passion. Det blev hans död. Lee bänkade sig framför datorn för att spela ett onlinespel över internet. Han lämnade bara datorn för att gå på toaletten och för korta sovpauser, skriver VG Nett. Efter 50 timmars spelande föll sydkoreanen ihop och dog. - Dödsorsaken är hjärtstillestånd till följd av utmattning, säger polisen i Taegu. Datorspelande över internet är mycket populärt i Sydkorea och sker mest på internetcaféer. I oktober 2002 omkom en annan sydkorean på liknande sätt. Efter 86 timmars internetspel utan mat eller sömn dog 24-årige Kim från Kwangju, sydväst om Seoul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.