Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

28-åring häktad för mordet i Åkersberga

Foto: Alexander Donka

Två män, 20 och 28 år, häktades i morse vid Attunda tingsrätt misstänkt för "i vart fall medhjälp till mord" sedan polisen hittat en man mystiskt död i en bostad i Åkersberga den 1 maj.

Kammaråklagare Ewa Tvengström är förtegen om hur stark bevisning hon har:

- Det återstår att se, säger hon.

Två unga män misstänks för inblandning i mordet på en 27-åring i Åkersberga. Tidigare har två andra män varit anhållna – men de har släppts.

Klockan 9 i morse begärde kammaråklagare Ewa Tvengström två unga män, 20 och 28 år gamla, häktade misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord.

Efter knappt en timmes förhandling och överläggning bakom stängda dörrar kom beslutet: 28-åringen misstänks för " i vart fall medhjälp till mord".

Förkrossad

Han såg förkrossad ut när tingsrätten lämnade sitt besked – och böjde sig ner över skrivbordet med händerna över huvudet.

- Han förnekar alla brott som kan läggas honom till last, säger Christer Söderberg, mannens advokat.

Strax före halv elva häktades en 20-årig misstänkt medbrottsling. Även den mannen ville åklagaren Ewa Tvengström få häktad som misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. Tingsrätten slog fast att också han är misstänkt för " i vart fall medhjälp till mord", mot sitt nekande.

Pågående utredning

Det var den 1 maj i år som polisen hittade en 27-årig man svårt skadad i sin bostad, när de skulle hämta in honom till ett förhör i en pågående utredning. Mannen avled senare på sjukhus. Redan dagen efter mordet greps två män, 22 respektive 23 år gamla, men de har alltså släppts.

I stället ledde polisens utredning under slutet av förra veckan fram till 28-åringen och 20-åringen. De greps den 4 maj. Åtal ska vara väckt senast den 22 maj.