Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

28-årig mördare och våldtäktsman avrättad i Texas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 28-årig man har mist livet i Huntsvillefängelset i Texas, dömd för mord och våldtäkt på en ung kvinna.

För tio år sedan gav sig den då 18-årige mannen ut på 15 dagar lång brottsturné tillsammans med en 15-åring. Bland deras offer var en 25-årig kvinna som de kvävde efter att ha våldtagit och misshandlat henne i hennes bil.

 Den äldre mannan förde senare polisen till den döda kvinnan och erkände skriftligt dådet. Han fick sin dödsdom 1999 och den tre år yngre kamraten fick 40 års fängelse sedan han erkänt sig skyldig.

Hundratals avrättningar

 Avrättningen i torsdags var den hittills 14:e i år i Texas, som leder USA:s dödsliga efter att ha avrättat 437 människor sedan USA:s högsta domstol godkände dödsstraffet 1976.

 Georgia avrättade i onsdags en medlem i rasistorganisationen Ku Klux Klan. Den 52-årige mannen hade dömts för att ha mördat en klankumpan som vägrat anlägga en mordbrand.

 Båda avrättningarna skedde med giftspruta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.