Den 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan. Nu är hon internationellt efterlyst. Foto: EfterlystDen 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan. Nu är hon internationellt efterlyst. Foto: Efterlyst
Den 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan. Nu är hon internationellt efterlyst.  Foto: Efterlyst
Den 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan. Foto: PolisenDen 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan. Foto: Polisen
Den 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan. Foto: Polisen
Under en taxiresa ska Linda Nani ha dargit kniv och tvingat chauffören att åka till en önskad adress. Foto: PolisenUnder en taxiresa ska Linda Nani ha dargit kniv och tvingat chauffören att åka till en önskad adress. Foto: Polisen
Under en taxiresa ska Linda Nani ha dargit kniv och tvingat chauffören att åka till en önskad adress.  Foto: Polisen
På vägen stannar han dock vid en bensinmack där han lyckas lämna bilen. Strax senare dyker polisen upp, och tvingas dra vapen när de ser att hon är beväpnad med kniv. Foto: PolisenPå vägen stannar han dock vid en bensinmack där han lyckas lämna bilen. Strax senare dyker polisen upp, och tvingas dra vapen när de ser att hon är beväpnad med kniv. Foto: Polisen
På vägen stannar han dock vid en bensinmack där han lyckas lämna bilen. Strax senare dyker polisen upp, och tvingas dra vapen när de ser att hon är beväpnad med kniv.  Foto: Polisen
När Linda Nani grips har hon blod på väskan. Hon kan då inte förklara vems blod det är eller hur det hamnat där. Enligt förundersökningen ska blodet ska ha hamnat där efter att hon knivhuggit en man under ett bråk. Foto: PolisenNär Linda Nani grips har hon blod på väskan. Hon kan då inte förklara vems blod det är eller hur det hamnat där. Enligt förundersökningen ska blodet ska ha hamnat där efter att hon knivhuggit en man under ett bråk. Foto: Polisen
När Linda Nani grips har hon blod på väskan. Hon kan då inte förklara vems blod det är eller hur det hamnat där. Enligt förundersökningen ska blodet ska ha hamnat där efter att hon knivhuggit en man under ett bråk.  Foto: Polisen
Nu är hon internationellt efterlyst för rån och för att ha knivhuggit en person. Foto: PolisenNu är hon internationellt efterlyst för rån och för att ha knivhuggit en person. Foto: Polisen
Nu är hon internationellt efterlyst för rån och för att ha knivhuggit en person. Foto: Polisen

27-åriga Linda Nani är internationellt efterlyst

Publicerad

Den 27-åriga modellen Linda Nani har figurerat i Stockholms nattvimmel och tidigare varit flickvän till tv-profilen Håkan Hallin, mer känd som Baren-Håkan.

Nu är hon internationellt efterlyst för rån och för att ha knivhuggit en person.

– Jag hoppas att det bara är ett missförstånd, och att hon inte är rätt person, säger Patrik Håkansson, fotograf som tidigare jobbat med henne.

Det är tv-programmet Nya Efterlyst som avslöjar att Linda Nani, 27, nu är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst.

Polisens så kallade FAST-grupp, som specialiserat sig att eftersöka misstänkta som tros ha lämnat landet, söker nu via media upplysningar om var hon kan befinna sig.

Enligt häktningsbeslutet ska Linda Nani 2 februari 2014 ha knivhuggit en man i Älvsjö i Stockholm, och då visat "särskild hänsynslöshet eller råhet".

Dessutom ska hon samma dag ha knivrånat en taxichaufför på en mobiltelefon och tvingat honom att köra till en adress i Stockholm.

Vid en bensinstation lyckas taxichauffören lämna bilen. När polis anländer och ser att Linda Nani är beväpnad med en kniv, tvingas en av dem dra sitt tjänstevapen.

Linda Nani ska ha stulit ytterligare en mobiltelefon från en kvinna som hon också drog i håret.

Internationellt efterlyst

Tobias Fälth är advokat och representerar Linda Nani.

– Jag kände inte till att hon är internationellt efterlyst, men jag vet att det var på gång, säger han.

Han vill inte uppge när han senaste hade kontakt med sin klient.

– Det kan jag inte gå på med tanke på min tystnadsplikt, säger han.

Hur ställer hon sig till anklagelserna?

– Jag är inte helt uppdaterad. Det är flera misstankar och jag kan inte nu erinra mig hur hon har ställt sig till det här under förundersökningen, säger han.

Har hon några planer på att överlämna sig eller meddela var hon finns?

– Jag har inga sådana uppgifter, säger Tobias Fälth.

Tv-profilen Håkan Hallin, som medverkat i dokusåporna Baren och Färjan, hade tidigare en kärleksrelation med Linda Nani.

Han är chockad och blir mycket fåordig när han nås av uppgifterna att hans tidigare romans nu är på flykt undan rättvisan.

– Jag vet inte om jag vill kommentera det här, säger han.

Håkan Hallin bor numera i Phuket, Thailand, där han driver en bar. Relationen mellan de båda inleddes efter att de under en tid i Thailand bodde grannar. Kärleksrelationen ska ha tagit slut 2011.

När hördes ni av senast?

– Det var många år sedan, tre eller fyra, säger han.

Fotografen Patrik Håkansson jobbade tidigare med Linda Nani och har haft modellbilder av henne på sin hemsida. Han har inte hört av henne på flera år.

Han är förvånad över nyheten och kallar uppgifterna han nu nås av som "häpnadsväckande".

– Det var tråkigt att höra, säger han, och hoppas att allt bara ska vara ett missförstånd.

Han minns inte henne som våldsam.

– Inte överhuvud taget, säger han.

Istället uppger han att hon var en person som gillade att festa.

– Hon var en sån där som är ute i partylivet, säger han.

Bland annat dyker hon upp på bild på vimmelbloggen finest.se, som specialiserat sig på att bevaka de exklusiva klubbarna i Stockholms nattliv.

Förutom Sverige och Thailand ska Linda Nani tidigare också ha bott i Marocko.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag