Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

26 skadade i missilattack mot saudisk flygplats

Houthirebeller i Jemen misstänks ligga bakom attacken.
Åtta personer fördes till sjukhus efter attacken på flygplatsen i Saudiarabien.

26 personer har skadats i en missilattack riktad mot en flygplats i Saudiarabien. 

26 personer har skadats efter att en missil träffat avgångshallen på en flygplats i sydvästra Saudiarabien under onsdagen, rapporterar CNN. 

Enligt nyhetskanalen ska houthirebeller ligga bakom attacken. 

Arton personer har vårdats på flygplatsen för lindrigare skador och ytterligare åtta har tagits till sjukhus, enligt Turki al-Malki som är talesperson för den USA-stödda Saudi-ledda koalitionen som strider mot rebellerna i Jemen. 

En jemenit, en indier, en saudier och två saudiska barn var bland de skadade, tillade al-Malki och sa att myndigheterna arbetar med att identifiera vilken typ av missil som användes i attacken. 

Enligt den houthi-styrda nyhetsbyrån Saba News användes en kryssningsmissil.

– I ljuset av dessa terroristiska och omoraliska överträdelser av houthierna, kommer koalitionen snabbt att vidta strikta åtgärder och noggrant för att avskräcka dem, säger al-Malki.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.