Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

26 kvinnors ord: Så blev vi sextrakasserade av Trump

Trump har anklagats av flera kvinnor för att ha kysst dem utan samtycke
achel Crooks, Jessica Leeds och Samantha Holvey har samtliga anklagat Donald Trump för sexuella trakasserier.Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har nekat till samtliga anklagelser om sexuella trakasserier.Foto: SHAWN THEW / POOL VIA CNP / SPLA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Amy Dorris blev i veckan den senaste i en lång rad kvinnor som har anklagat Donald Trump för sexuella trakasserier.

Den amerikanske presidenten har avfärdat dem alla som lögnare.

Här är 26 kvinnor som anklagat Trump för sextrakasserier från slutet av 1970-talet fram till nutid i en lista sammanställd av Business Insider.

Jessica Leeds

Hon anklagade Trump för att ha fört in sin hand under hennes kjol och tafsat på henne när de satt bredvid varandra under en flygresa i slutet av 1970-talet.

– Han var som en bläckfisk, hans händer var överallt, sade Leeds till New York Times.

Ivana Trump

Donald Trumps första fru (de skildes 1992) anklagade i skilsmässopapper från 1990 Trump för att ha våldtagit henne det föregående året i samband med ett raseriutbrott. Ivana Trump reviderade dock senare detta uttalande.

– Jag kallade det som hände för ”våldtäkt”, men jag vill inte att det ska tolkas bokstavligt, sade Ivana Trump.

Donald och Ivana Trump skildes 1992.Foto: AGENCE / BESTIMAGE / STELLA PICTURES
Ivana Trump.Foto: MICHAEL ZORN / AP TT NYHETSBYRÅN

 

Kristin Anderson

Fotografen hävdar att Trump förde in handen under hennes kjol och tafsade på henne på en nattklubb i New York under tidigt 1990-tal.

– När jag föste undan handen och vände mig om såg jag Donald Trumps distinkta ögonbryn, sade Anderson till Washington Post 2016.

Jill Harth

Affärskvinnan säger att Trump tafsade på henne och försökte kyssa henne under en middag vid Trumps resort Mar-a-Lago under det tidiga 1990-talet.

– Han var obeveklig, sade Harth till New York Times.

Lisa Boyne

Affärskvinnan deltog vid en middag med Trump då samtliga kvinnor som närvarade tvingades gå på ett bord för att kunna lämna lokalen. Enligt Boyne tittade Trump in under deras kjolar och kommenterade deras underkläder och kön.

Trump säger sig aldrig ha hört talas om Boyne.

Mariah Billado och Victoria Hughes

Båda tävlade om att bli Miss Teen USA 1997 och säger att Trump gick in i deras omklädningsrum medan de höll på att klä sig.

– Jag kommer ihåg att jag tog på mig min klänning väldigt snabbt för jag var som: ”Herregud, det är en man här inne”, sade Billado till BuzzFeed.

Hon får medhåll av medtävlaren Victoria Hughes om att Trump kom in i deras omklädningsrum när de inte var klädda.

– Det var verkligen det mest opassande tänkbara tillfället att möta oss på för första gången, sade Hughes.

E. Jean Carroll

Magasinskolumnisten har sagt att Trump penetrerade henne mot hennes vilja i ett provrum i ett varuhus i mitten av 1990-talet. Hon säger att han tryckte henne mot väggen och pressade sina läppar mot hennes.

”Han drog ner sin gylf, tvingade in sina fingrar vid mitt sköte och tryckte in sin penis halvvägs – eller hela vägen, jag är inte säker – i mig”, skrev Carroll i sin bok ”What Do We Need Men For?”.

E. Jean Carroll anklagade Donald Trump i boken ”What Do We Need Men For?”

Temple Taggart

När hon tävlade i Miss USA 1997 träffade hon Trump.

– Han kysste mig rakt på läpparna, sade hon till New York Times.

Hon säger att han gjorde samma sak igen när de senare möttes i Trump Tower på Manhattan.

Cathy Heller

Hon närvarade vid en morsdagsbruch på Mar-a-Lago på 1990-talet när Trump kom fram till deras bord, introducerade sig och kysste henne.

– Han tog min hand, grep tag i mig och gick rakt på läpparna, sade Heller till Guardian.

Amy Dorris

Modellen säger att Trump kysste henne mot hennes vilja och tafsade på henne i hans vip-loge på US Open 1997.

– Han bara körde ner sin tunga i halsen på mig. Hans händer var på min rumpa, mina bröst, min rygg, allting. Jag var fast i hans grepp och kunde inte komma loss, sade Dorris till Guardian.

Amy Dorris intervjuades av Guardian.Foto: The Guardian

Karena Virginia

Yogainstruktören säger att Trump tafsade på henne när hon väntade på sin bil i New York 1998. Trump gick enligt Virginia fram till henne, tog tag i hennes arm, rörde hennes bröst och sade ”vet du inte vem jag är?”.

Karen Johnson

Johnson säger att Trump tafsade henne på underlivet under en nyårsfest på Mar-a-Lago tidigt på 2000-talet.

– Han är så stark och han bara kysste mig. Jag var så rädd på grund av vem han är. Jag vet inte var det där kom från, jag hade inget att säga till om, sade Johnson.

Tasha Dixon och Bridget Sullivan

Dixon deltog i skönhetstävlingen Miss USA 2001 när Trump plötsligt gick in i omklädningsrummet.

– Han bara promenerade rakt in. Vissa tjejer var topless, andra var helnakna, sade Dixon till CBS.

Sullivan, som deltog i tävlingen det föregående året, hade liknande upplevelser och säger att Trump kramade henne på ett ”opassande sätt”.

– Det var rena chocken när han gick genom omklädningsrummen, sade Sullivan till BuzzFeed

Melinda McGillivray

McGillivray har sagt till Palm Beach Post att Trump tafsade henne på rumpan vid en Ray Charles-konsert på Mar-a-Lago 2003.

– Han kan inte få komma undan med det här, sade McGillivray på ”Megyn Kelly Today”.

Natasha Stoynoff

Magasinsreportern skrev i en kolumn i magasinet People 2016 att Trump antastade henne 2005 på Mar-a-Lago.

”Vi gick in i ett rum och Trump stänger dörren bakom oss. Inom några sekunder har han tryckt upp mig mot väggen och tvingat in sin tunga i min hals”, skrev Stoynoff.

Juliet Huddy

Före detta Fox News-ankaret Juliet Huddy sade i en podcast att Trump kysste henne mot hennes vilja vid ett möte på Manhattan i mitten av 2000-talet.

– Han skulle säga adjö och i stället för en kindpuss riktade han in sig på läpparna, säger Huddy.

Jennifer Murphy

Murphy, som medverkade i Trumps tv-program ”The Apprentice”, säger att Trump överrumplade henne med att kyssa henne efter en jobbintervju 2005.

– Jag tog illa vid mig då, sade Murphy till magasinet Grazia.

Murphy sade dock senare till CNN att hon inte hade blivit förolämpad av kyssen.

Rachel Crooks.Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Rachel Crooks

Crooks arbetade som receptionist i Trump Tower på Manhattan när Trump hälsade på henne och ”kysste henne rakt på munnen”, enligt New York Times.

– Jag var chockad, helt förstörd, sade Crooks på ”Megyn Kelly Today”.

Samantha Holvey

Holvey tävlade i Miss USA 2006 och säger att Trump inspekterade samtliga deltagare.

– Han ställde sig framför varje tjej och granskade dem från topp till tå som om vi bara vore köttstycken, sexuella objekt, inte människor. Jag har aldrig känt mig så nedsolkad i hela mitt liv, sade Holvey till CNN.

Ninni Laaksonen

Modellen säger att Trump tafsade på henne under en tv-inspelning 2006.

– Trump stod bredvid mig och plötsligt klämmer han på min rumpa. Han grep verkligen tag i rumpan på mig. Jag tror ingen såg det, men jag ryckte till och tänkte ”vad är det som händer?”, sade Laaksonen till Ilta-Sanomat.

Jessica Drake.Foto: RYAN KANG / AP TT NYHETSBYRÅN

Jessica Drake

Porrskådespelaren anklagar Trump för att ha kysst henne mot hennes vilja och erbjudit henne pengar för att komma upp till hans takvåning i Lake Tahoe.

– Det här är oacceptabelt beteende för vem som helst, inte minst en presidentkandidat, sade Drake på en presskonferens 2016 i samband med att Trump ställde upp i presidentvalet.

Summer Zervos.Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Summer Zervos

Zervos, som medverkade i Trumps tv-program ”The Apprentice”, säger att Trump antastade henne under ett möte på ett hotell i Beverly Hills.

– Han grep tag i min axel, började kyssa mig på ett väldigt aggressivt sätt och lade handen på mitt bröst, sade Zervos under en presskonferens.

Cassandra Searles

Searles, som tävlade i Miss USA 2006, skrev i ett Facebook-inlägg att Trump behandlade henne och alla andra deltagare som ”boskap”.

”Han klämde gång på gång på min rumpa och bjöd in mig till sitt hotellrum”, skrev Searles.

Alva Johnson

Johnson, som arbetade för Trump-kampanjen under valrörelsen 2016, säger att Trump grep tag i henne och kysste henne mot hennes vilja vid ett evenemang i Tampa.

– Herregud, jag tror att han kommer att kyssa mig. Han går rakt på läpparna så jag vrider på huvudet och han kysser mig i mungipan. Han höll fast min hand hela tiden, sade Johnson till Washington Post.

Donald Trump under evenemanget i Tampa 2016.Foto: LOREN ELLIOTT / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump har hotat stämma samtliga kvinnor som anklagat honom

Trump i sin tur har nekat till samtliga anklagelser om sexuella trakasserier genom åren och hotade för fyra år sedan att stämma varenda en av kvinnorna för deras ”lögnaktiga påståenden”.

– De här kvinnorna har blivit betalda stora summor pengar för att hitta på saker om mig, har Donald Trump sagt om anklagelserna enligt Business Insider.

Här ställs Trump mot väggen för att ha mörkat virusets risker

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.