Den 26-årige läkarstudenten åtalades i dag tillsammans med sin flickvän och en annan man för människorov. Enligt 26-åringen handlade det dock om en svensexa "bortom det vanliga". Foto: Polisen
Den 26-årige läkarstudenten åtalades i dag tillsammans med sin flickvän och en annan man för människorov. Enligt 26-åringen handlade det dock om en svensexa "bortom det vanliga". Foto: Polisen

26-åringen: Skulle vara en svensexa bortom det vanliga"

Publicerad

Den 26-årige läkarstudenten förnekar att han kidnappat 25-årige miljonären.

Enligt honom var det hela ett skämt.

– Det skulle vara bortom det vanliga, svensexornas svensexa, säger 26-åringen i förhör.

Den 26-årige läkarstudenten har haft ett förhållande med den medåtalade 23-åriga psykologistudenten.

Han säger i förhör att det var hon som först kom med planen att föra bort 25-åringen.

Men enligt honom handlade det om en svensexa.

Enligt 26-åringen kontaktade 23-åringen honom för att hon ville göra något "riktigt skoj" för 25-åringen innan han gifte sig.

– Hon ville att han skulle vara med om en helt absurd och bisarr sak, någonting som var mycket större än han själv, berättar 26-åringen i förhör.

– Hon sa att det skulle vara bortom det vanliga, svensexornas svensexa.

Har gått i skolan tillsammans

Under tiden kontaktade 26-åringen sin vän, även han 26 år.

– Det är en kille som jag för tio år sedan gått i skolan med, berättar läkarstudenten.

Hela bortförandet beskriver 26-åringen som en del av svensexan. De väckte 25-åringen mitt i natten, satte honom i rullstol och körde honom till skåpbilen.

Då hade 25-åringen, enligt åklagaren, fått sömnmedlet i köttfärspajen.

– Han var väldigt svårkontaktbar, säger 26-åringen.

Under bilfärden körde de av vägen. När de kom fram till huset fördes 25-åringen till källaren.

– Vi får för oss att det är varmast där. Han får det bästa rummet, lika stort som halv häktescell ungefär. Så vi låser in honom i huset och då börjar skådespelet.

"Får panik"

26-åringen drar ihop en historia om att 25-åringens familj har en ovän i Ryssland och att ryska maffian är ute efter familjen.

Under tiden har paret 25-åringens telefon. Den är ibland påslagen, och då visar det sig att hundratals sms inkommit.

– Jag får verkligen panik då, säger 26-åringen.

Den 4 januari stoppade polisen 26-åringens bil, i den satt också 23-åringen. Släktingar till 25-åringen hade pejlat hans Iphone och det ledde fram till paret.

– Vi var så rädda att någon skulle läcka till hans fästmö, så vi ville att det skulle vara en hemlighet in i det sista, säger 26-åringen i förhör.

Nu är de tre åtalade misstänkta för människorov. Enligt åklagaren kan det bli minst fyra års fängelse. Kärleksparet förnekar brott. Mannen som 26-åringen tog kontakt med medger medhjälp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag