Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

26-åring onlinespelade sig till döds

Den 26-årige mannen var besatt av att spela onlinespel på nätet.
Efter sju dagars konstant spelande kollapsade han - och dog.
Den tragiska händelsen inträffade i Jinzhou i nordöstra Kina. När Zhang, 26, var ledig under en högtid ägnade han hela helgen åt sin favoritsysselsättning: att sitta vid sin dator och spela spel på nätet. Han varken sov eller vilade. Det sjunde dygnet fick hans kropp nog. Han kollapsade och dog ögonblickligen, uppger China Daily.

Var överviktig

Zhang var svårt överviktig och vägde 150 kilo, och enligt läkarna kan det ha varit en av orsakerna till hans död, tillsammans med överansträngning. Dödsfallet har väckt debatt i Kina, där man har stora problem med det ökande antalet internetberoende ungdomar. Runt 2,6 miljoner unga människor klassas som missbrukare, och staten försöker nu lösa problemet bland annat genom att porta unga från internetkaféer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.