25 personer har dött och flera skadats efter ett självmordsattentat i Kamerun, rapporterar Reuters. Foto: Google maps/Skärmavbild
25 personer har dött och flera skadats efter ett självmordsattentat i Kamerun, rapporterar Reuters.  Foto: Google maps/Skärmavbild

25 personer döda efter
självmordsattentat

Publicerad

KAMERUN. 25 personer har dött och flera skadats efter ett självmordsattentat i Kamerun, rapporterar Reuters. Attentatet har skett i ett område där den islamistiska gruppen Boko Haram tidigare har tagit på sig flera dåd.

Efter ett självmordsattentat i en by i norra Kamerun har 25 personer avlidit och flera skadats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Attentatet har skett i ett område där den militanta islamistiska gruppen Boko Haram har varit aktiva. Det är det värsta av flertalet liknande attacker i området.

Totalt var det fyra bomber som sprängdes i byn Bodo, som ligger i den norra delen av Kamerun. Två av självmordsbombarna hade tagit sig in på byns marknad. De två andra sprängde sig själva vid byns in- och utfarter.

Ingen har ännu tagit på sig dådet, men Boko Haram har tidigare stått bakom liknande attentat i området, uppger Reuters.

Gruppen Boko Haram har sin bas i Nigeria

I samma by sprängde två unga, kvinnliga studenter sig själva i december förra året. Vid det attentatet var det inga andra som omkom, då några av byns invånare lyckades hindra dem innan de kommit in i själva byn. För drygt två veckor sedan tog en annan själmordsbombare sig in på en moské i den närliggande staden Kouyape. Då dog tolv personer i följderna efter dådet.

Gruppen Boko Haram har sin bas i Nigeria, men har ökat sin aktivitet i norra Kamerun det senaste året. De har även utfört attentat i de närliggande länderna Chad och Niger.

För att hindra Boko Harams framfart har dessa länder, samt Nigeria, startat ett militärt, regionalt samarbete. Även USA bidrar med militärt stöd, i form av materiel och trupper. Målet är att driva tillbaka Boko Haram, och de samlade trupperna uppgår nu till 8 700 man.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag