25-åring hittad död i lägenhet i Ockelbo

Publicerad

Mannen i 60-årsåldern larmade ambulans om att hans vän var död.

Nu är han anhållen - misstänkt för mord på mannen i 25-årsåldern.

– Den döde mannen låg död i den äldre mannens bostad, säger jourhavande förundersökningsledare Peter Arweback.

Det var vid 13-tiden på lördagseftermiddagen som en man i 60-årsåldern ringde ambulans och larmade om att han hittat en vän i 25-årsåldern död i sin lägenhet i Ockelbo.

Men när ambulanspersonalen kom till platsen larmade de polis eftersom dödsorsaken var oklar.

Polisen kan inte utesluta brott och grep därför mannen i 60-årsåldern på den misstänkta brottsplatsen.

– Han är anhållen skäligen misstänkt för mord alternativt dråp, säger förundersökningsledare Peter Arweback vid polisen i Gävleborg.

Bostaden avspärrad

Mannen anhölls efter att ett första förhör hållits med honom under lördagseftermiddagen. Mannen förnekar brott.

Bostaden där den misstänkt mördade mannen hittades har undersökts av polisens tekniker och var på lördagskvällen fortfarande avspärrad.

Polisen är mycket förtegen om händelsen och vill inte gå in på om de beslagtagit något misstänkt mordvapen eller på vilket sätt mannen i 25-årsåldern tros ha avlidit.

– Det finns orsaker som gör att vi inte kan ge mer information i nuläget, säger Peter Arweback.

Både den avlidne mannen och den anhållne ska nu undersökas av rättsläkare.

Anhöriga till den avlidne 25-åringen är underrättade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag