Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

25-åring häktad misstänkt för inblandning i mord

Den 11 juni sköts en 22-årig man brutalt ihjäl vid en busshållsplats i Åkersberga.
Den 11 juni sköts en 22-årig man brutalt ihjäl vid en busshållsplats i Åkersberga. I dag häktades en 25-årig man, misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.
- Han känner sig orättvist behandlad och förföljd av polisen, säger mannens advokat Åke Broné.
Den 11 juni klockan 18.06, nära busshållplatsen vid korsningen Centralvägen och Hackstavägen i Åkersberga, kom två personer körande på en moped. På sig hade de hjälmar och solglasögon. En av mopedisterna avlossade flera skott.
En 22-årig man avled efter att ha träffats av en kula strax under hjärtat och en 21-årig kamrat skottskadades i ena axeln. En 17-åring skadades också allvarligt, placerades i respirator - och överlevde.
I tisdags - drygt två månader efter mordet - greps en 25-årig verkstadsarbetare på sitt arbete.
Mannen, som förnekar all inblandning i mordet, häktades på fredagen misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.
Med några dagars skäggstubb och bojade händer satte sig 25-åringen i rättssalen.
- Han såg mycket uppgiven ut när åklagaren läste upp misstankarna, säger Expressens utsände reporter Magnus Hellberg.
Mannens advokat Åke Broné säger att hans klient mår väldigt dåligt.
- Han känner sig orättvist behandlad och förföljd av polisen, säger Åke Broné.
En uppgift i polisens utredning är att mordet var en uppgörelse och handlade om drogmonopolet i Åkersberga, men Broné tycker att åklagarens uppgifter är "luddiga".
Rätten beslutade att häktningsförhandlingen skulle ske bakom stängda dörrar.
- Det finns en del andra omständigheter som har framkommit under häktningsförhandlingen som jag inte kan gå in på, säger Åke Broné.
Är det problematiskt för din klient det som har kommit fram?
- Nej, det tycker jag inte, säger Broné.
Åke Broné kommer att överklaga häktningen. Han hade accepterat en skälig misstanke och att hans klient var utredningshäktad en vecka, men inte att han häktas på sannolika skäl i två veckor.
Broné är hoppfull och tror att han kan få igenom ett hävande av häktningen.
- Det har jag klarat av förut.
Den misstänkte 25-åringen har ett brottsligt förflutet och är dömd för narkotikabrott flera gånger. Han har också avtjänat ett kortare fängelsestraff för olovlig körning.

Expressen.se rättar: I en tidigare version skrev vi att den 25-årige mannen var misstänkt för mord och medhjälp till mord. Det stämmer inte. Mannen har häktats misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.