Mannen är försvunnen i Luleå. En mobilmast har fångat upp en signal från hans mobil mellan Gammelstad och Rutvik.

Mannen är försvunnen i Luleå. En mobilmast har fångat upp en signal från hans mobil mellan Gammelstad och Rutvik.

25-årig student i Luleå spårlöst försvunnen

Publicerad

En 25-årig student från Luleå är försvunnen.

Sökoperationer med polispatruller och helikopter har genomförts under fredagen utan resultat.

Strax före klockan tre meddelade polisen att sökandet trappas ner i omfattning.

Det är polisen i Norrbotten som rapporterar om försvinnandet på sin sajt: "Polisen letar efter en person som anmälts försvunnen under gårdagskvällen. En 25 årig manlig student saknas sedan tidigare i veckan av sina studentrumskamrater."

Mannens mobiltelefon har spårats till en mast mellan Gammelstad och Rutvik, skriver polisen:

"Sista signalen har fångats under tisdagskvällen. Sedan dess är telefonen avstängd."

Enligt polisen är mannen, som är hemmahörande i Porsön, 187 centimeter lång. Hans klädsel i samband med försvinnandet är oklar.

Helikopter söker i skogen

Polisen skriver att de arbetar med informationsinhämtning och förhör. De har också genomfört sökoperationer med hjälp av polispatruller och helikopter i ett område mellan Gammelstad-Rutvik och Björsbyn under fredagen.

Maria Jakobsson vid polisens kommunikationsavdelning i Norrbotten säger på fredagen att det har varit en kall natt i Luleå. Därför är det viktigt att mannen hittas snabbt.

– Gammelstad och Rutvik ligger utanför, det är bara skogar. Det har varit minus 30 grader inatt, minus 35 grader i går. Idag är det 26 minus. Vad ska man säga? Det är kallt. Särskilt om man har varit ute en hel natt.

Strax före klockan tre på fredagseftermiddagen skickade polisen i Norrbotten ut ett nytt pressmeddelande:

"Under dagen har polisen sökt efter en 25 årig man som anmälts försvunnen i Luleå. Polisen har arbetat med eftersök på fältet och med inre spaning och förhör. Det område som varit aktuellt för sökandet är nu genomsökt från luften och på marken med hjälp av polishelikopter, skotrar och hund. Polisen har också hållit fler förhör med personer i mannens närhet. Den samlade bedömningen av läget har lett till att sökandet på fältet nu har avslutats. Polisen kommer att ha fortsatt bevakning på ärendet i händelse av att fler uppgifter skulle framkomma. Ingen misstanke om brott föreligger."

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag