Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

25-årig man skjuten till döds i Södertälje

Polis på plats efter skottlossning i Blombacka
Området spärrades av.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Tre personer har gripits av polisen.
Foto: JANNE ÅKESSON / Swepix
Bilder från platsen på söndagskvällen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bilder från platsen på söndagskvällen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

En 25-årig man har skjutits till döds i Södertälje och polisen har underrättat hans anhöriga. Det rör sig om den fjärde dödsskjutningen i staden sedan slutet av september. 

Tre män har anhållits misstänkta för mord.

I juni sköts en 19-årig man ihjäl i samma bostadsområde. 

Polisen fick larmet om skottlossning klockan 19.39 på söndagen. 

– En person i 20-årsåldern är skottskadad, sa Mats Eriksson, presstalesperson för Stockholmspolisen, i inledningsskedet.

Mannen hittades skottskadad i bostadsområdet Blombacka, nära stadsdelen Geneta där flera skottlossningar ägt rum den senaste tiden. Polisen bekräftade senare Svenska Dagbladets uppgifter som sa att mannen avlidit av skottskadorna. 

– Vi har en pågående konflikt i Södertälje och polisen arbetar intensivt för att motverka den här typen av dåd. Mycket tyder på att det här är relaterat till den pågående konflikten men jag har inte fått det bekräftat, säger Mats Eriksson. 

På söndagskvällen greps tre personer misstänkta för mordet.
Foto: JANNE ÅKESSON / Swepix

Tre män gripna för mord

Polisen har fått olika uppgifter om att en eller flera gärningsmän lämnade platsen.

– Det är massor av polisbilar, ambulanser och räddningstjänst här. Vi har inte vågat gå ut, säger en boende i området till Expressen. 

Tre personer i 20-årsåldern med gängkopplingar har gripits, enligt Aftonbladet. Polisen bekräftar senare på sin hemsida att tre män har gripits som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för mord. De anhölls senare.

Polisen kommer att ha en ökad närvaro i Blombacka efter mordet.

I juni sköts också en 19-årig man ihjäl med flera skott i bostadsområdet. Den mördade mannen hade släktband till det så kallade Södertäljenätverket, enligt Expressens uppgifter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.