Under natten tog sig 24 fullvuxna tjurar ut ur ett hägn på Sörbyns kriminalvårdsanstalt i Västerbotten - och är sedan dess spårlöst försvunna. Foto: Google earthUnder natten tog sig 24 fullvuxna tjurar ut ur ett hägn på Sörbyns kriminalvårdsanstalt i Västerbotten - och är sedan dess spårlöst försvunna. Foto: Google earth
Under natten tog sig 24 fullvuxna tjurar ut ur ett hägn på Sörbyns kriminalvårdsanstalt i Västerbotten - och är sedan dess spårlöst försvunna. Foto: Google earth
Polisens notis om händelsen.Polisens notis om händelsen.
Polisens notis om händelsen.

24 tjurar på rymmen – försvann från fängelse

Publicerad

24 tjurar rymde från fängelset.

Under natten tog sig de fullvuxna klövdjuren ut ur ett hägn på Sörbyns kriminalvårdsanstalt - och var sedan spårlöst försvunna i flera timmar.

Klockan 10.45 fick anstalten larm ett telefonsamtal om att tjurarna återfunnits, enligt vk.se.

På måndagsmorgonen gick polisen i Västerbotten ut med en märkvärdig efterlysning med anledning av en fängelseflykt under den gångna natten.

Men det är inte intagna fångar som är på vift från Sörbyns kriminalvårdsanstalt - utan 24 tjurar.

– Det är inte tjuvar utan tjurar, säger Tommy Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten.

– Sörbyns kriminalvårdsanstalt är en öppen anstalt som bedriver mycket lantbruksverksamhet.

Under natten har de 24 klövdjuren tagit sig ur ett hägn på anstalten och är nu spårlöst försvunna.

24 fullvuxna tjurar - fortfarande på vift

– Det är många och de är stora, 24 fullvuxna tjurar. De ringde från anstalten strax efter klockan 8 och då hade de fortfarande inte fått tag på dem, säger Nilsson.

Det är fortfarande oklart hur själva flykten har gått till.

– Det är inte alltför ovanligt att djur rymmer från hägn men det här var ovanligt många.

Alla intagna är tillgodoräknade?

– Ja, de är nog kvar, säger Tommy Nilsson och skrattar.

– De är nog ute och hjälper till i letandet eftersom det är en öppen anstalt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag