Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

25 döda i Rio de Janeiro – polis slog till i knarkrazzia

På filmklipp från platsen hörs ljuden av explosioner och skottväxling.
Minst 23 personer har dött efter att polisen slagit till i en knarkrazzia. Två tågpassagerare ska ha skadats.
Foto: Twitter
Här slår polisstyrkan till mot knarkligan under torsdagsmorgonen.
Foto: SILVIA IZQUIERDO / AP TT NYHETSBYRÅN
Uppgörelsen mellan polisen och ligan slutade med mins 25 dödsoffer, av dem var 24 misstänkta.
Foto: SILVIA IZQUIERDO / AP TT NYHETSBYRÅN

Poliser i Rio de Janeiro skulle under torsdagsmorgonen genomföra en räd mot en misstänkt knarksmugglarliga i en favela, rapporterar brasilianska Globo.  

24 misstänkta och en polis dog i den efterföljande eldstriden – den största massakern med skjutvapen i landet på minst fem år. 

Två tunnelbanepassagerare fick också skottskador under uppgörelsen. 

När tungt beväpnade civilpolisen under torsdagsmorgonen genomförde en räd i en av Rio de Janeiros favelor, som stadens slumområden kallas, utbröt en eldstrid som resulterade i en massaker. 

Antalet döda räknades till 25 när polisen slog till mot en misstänkt knarkliga i området Jacarezinho i norra Rio de Janeiro, rapporterar Globo

24 misstänkta döda – en polis sköts i huvudet

Ligan misstänks även för mord, stölder och tågkapningar, enligt tidningen. 

24 av de döda pekas ut som misstänkta och polismannen André Frias avled också efter att ha blivit skjuten i huvudet, rapporterar tidningen. Ytterligare två poliser skottskadades. 

Hård kritik riktas nu mot polisen efter det som beskrivs som en massaker, rapporterar The Guardian. 

200 poliser deltog och på bakgator sågs blodiga kroppar ligga utspridda. 

– Det är utrotning, det går inte att beskriva på något annat sätt, säger Pedro Paulo Santos Silva, forskare vid Rio de Janeiros center för civil säkerhet. 

Flera civilpersoner skadades också. En boende i området blev skjuten i foten och två passagerare ska ha blivit skjutna i ett tunnelbanetåg vid stationen Triagem. 

På filmklipp från platsen hörs ljuden av explosioner och skottväxling, rapporterar Globo

Brud fick söka skydd – missade bröllopet

Boende, bland annat en brud som skulle till sitt bröllop och en gravid kvinna som hade bokat kejsarsnitt, tvingades spärra in sig i sina hus i favelan, enligt tidningen.  

Den digitala plattformen Fogo Cruzado har redovisat statistik för skjutvapensvåld sedan 2016 och räden i favelan orsakade den största massakern i Brasilien hittills. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.