23-åringen visar hur han högg ihjäl Fredrik

Publicerad

Tjafs i en krogkö slutade med att Fredrik Ferb, 25, höggs till döds.

Här i polisens rekonstruktion ger den misstänkte 23-åringen sin version av det blodiga dramat.

- Aldrig i mina vildaste drömmar ville jag ha ihjäl någon, säger han i polisförhör.

Dödshuggen utdelades den 11 augusti utanför en välbesökt restaurang i Stockholmsförorten Skogås.

En nära anhörig kom till platsen direkt efteråt.

- När jag lyfte på tröjan såg jag blod. Fredrik var inte vid medvetande. Jag kände panik, katastrof. Livet var slut. Allt var bara kaos, säger han i polisförhör.

I dag inleds rättegången i Södertörns tingsrätt mot 23-åringen som åtalats, misstänkt för mord.

"Inget klart motiv"

Bråket började, enligt åklagaren, i krogkön:

- Det är en dispyt, sedan går allt över styr. Det finns inget klart motiv - ingen obetald skuld eller något gammalt groll, säger kammar­åklagare Jonas Peterson.

I polisens re­­kon­struktion av dramat, ger han sin version av vad som hände. Han hävdar att han blir attackerad, och minns - närmast i detalj - vad som ­händer. Däremot har han glömt bort var han dumpade mordvapnet - den blodiga kniven - under flykten.

"Ett svart hål"

- Det är ett svart hål för honom. Vi har sökt längs flyktvägen, men inte lyckats hitta den, säger åklagaren.

Advokat Pia Tengvall:

- Min klient blir angripen. Han får tag i kniven som den andre mannen har, viftar till och träffar honom. Det var inte meningen att det skulle sluta så här. Han förnekar brott, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag