Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

23-åring misstänks för våldtäkt på 84-årig kvinna

2004 utsatte 23-åringen Jenny Lémon, 24, för en mycket brutal våldtäkt i Göteborg. 

Nu är samme man misstänkt för att ha våldtagit och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna. 

I dag inleddes rättegången mot 23-åringen i Falu tingsrätt.

Jenny Lemon, 24, våldtogs brutalt på nyårsafton i Göteborg 2004. Utöver sexvåldet misshandlades hon med en batong och sparkades i underlivet. 

 Samme man misstänks nu – under nytt namn – ha våldtagit, hotat och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna. 

 – Det väcker en stark vrede inom mig, har Jenny Lémon tidigare sagt till Expressen om det nya fallet.

Bröt sig in i lägenhet

 Händelsen inträffade i november förra året. 23-åringen misstänks ha brutit sig in i kvinnans lägenhet i Falun. Där ska han ha våldtagit, rånat – och hotat henne. Mannen varken förnekar eller erkänner brott. 

 - Han har ingen minnesbild av vad som hänt under den aktuella natten. Han var mycket berusad, säger 23-åringens advokat Per Borgblad på fredagsmorgonen. 

  - Min klient mår jättedåligt. Bara vetskapen att han kan ha gjort sig skyldig till det han han anklagas för gör att han mår jättedåligt.

Flera brott

 Den 23-årige sexbrottslingen har ett digert belastningsregister. På nyårsafton 2004 våldtog han nu 24-åriga Jenny Lémon i Göteborg. 

 Vid Friskväderstorgets spårvagnshållplats träffade hon och hennes väninna fyra unga män. En av dem var 23-åringen. De trodde att killarna skulle visa dem vägen till en fest. Men i stället separerade de kvinnorna åt och Jenny slogs ned med en batong i ett skogsparti. Hon vaknade av att 23-åringen, som då var 17, drog av hennes byxor. Sedan våldtog han henne under brutala former och lämnade henne naken och blödande. 

Dömd till ungdomsvård

 23-åringen dömdes till två års sluten ungdomsvård. 

 Klockan 09.00 på fredagen inleddes en ny rättegång mot mannen. Han är misstänkt för grov våldtäkt, rån och övergrepp i rättssak.

FAKTA

23-åringens misstänkta brott


2003: Åtalsunderlåtelse för ett bedrägeri.
2004: Vård inom socialtjänsten för en grov knivmisshandel på Resecentrum i Skövde. Åtalsunderlåtelse för stöld. Två års sluten ungdomsvård för grov våldtäkt och rån mot Jenny Lémon i Göteborg.
2007: Två års fängelse för olaga hot och tre fall av rån i Falun.
Årtalen gäller då brotten begåtts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.