Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

23-åring misstänks för våldtäkt på 84-årig kvinna

2004 utsatte 23-åringen Jenny Lémon, 24, för en mycket brutal våldtäkt i Göteborg.
Nu är samme man misstänkt för att ha våldtagit och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna.
I dag inleddes rättegången mot 23-åringen i Falu tingsrätt.

FAKTA

23-åringens misstänkta brott


2003: Åtalsunderlåtelse för ett bedrägeri.
2004: Vård inom socialtjänsten för en grov knivmisshandel på Resecentrum i Skövde. Åtalsunderlåtelse för stöld. Två års sluten ungdomsvård för grov våldtäkt och rån mot Jenny Lémon i Göteborg.
2007: Två års fängelse för olaga hot och tre fall av rån i Falun.
Årtalen gäller då brotten begåtts.

Jenny Lemon, 24, våldtogs brutalt på nyårsafton i Göteborg 2004. Utöver sexvåldet misshandlades hon med en batong och sparkades i underlivet.
Samme man misstänks nu – under nytt namn – ha våldtagit, hotat och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna.
– Det väcker en stark vrede inom mig, har Jenny Lémon tidigare sagt till Expressen om det nya fallet.

Bröt sig in i lägenhet

Händelsen inträffade i november förra året. 23-åringen misstänks ha brutit sig in i kvinnans lägenhet i Falun. Där ska han ha våldtagit, rånat – och hotat henne. Mannen varken förnekar eller erkänner brott.
- Han har ingen minnesbild av vad som hänt under den aktuella natten. Han var mycket berusad, säger 23-åringens advokat Per Borgblad på fredagsmorgonen.
 - Min klient mår jättedåligt. Bara vetskapen att han kan ha gjort sig skyldig till det han han anklagas för gör att han mår jättedåligt.

Flera brott

Den 23-årige sexbrottslingen har ett digert belastningsregister. På nyårsafton 2004 våldtog han nu 24-åriga Jenny Lémon i Göteborg.
Vid Friskväderstorgets spårvagnshållplats träffade hon och hennes väninna fyra unga män. En av dem var 23-åringen. De trodde att killarna skulle visa dem vägen till en fest. Men i stället separerade de kvinnorna åt och Jenny slogs ned med en batong i ett skogsparti. Hon vaknade av att 23-åringen, som då var 17, drog av hennes byxor. Sedan våldtog han henne under brutala former och lämnade henne naken och blödande.

Dömd till ungdomsvård

23-åringen dömdes till två års sluten ungdomsvård.
Klockan 09.00 på fredagen inleddes en ny rättegång mot mannen. Han är misstänkt för grov våldtäkt, rån och övergrepp i rättssak.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!