Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

23-åring misstänks för våldtäkt på 84-årig kvinna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

2004 utsatte 23-åringen Jenny Lémon, 24, för en mycket brutal våldtäkt i Göteborg. 

Nu är samme man misstänkt för att ha våldtagit och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna. 

I dag inleddes rättegången mot 23-åringen i Falu tingsrätt.

Jenny Lemon, 24, våldtogs brutalt på nyårsafton i Göteborg 2004. Utöver sexvåldet misshandlades hon med en batong och sparkades i underlivet. 

 Samme man misstänks nu – under nytt namn – ha våldtagit, hotat och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna. 

 – Det väcker en stark vrede inom mig, har Jenny Lémon tidigare sagt till Expressen om det nya fallet.

Bröt sig in i lägenhet

 Händelsen inträffade i november förra året. 23-åringen misstänks ha brutit sig in i kvinnans lägenhet i Falun. Där ska han ha våldtagit, rånat – och hotat henne. Mannen varken förnekar eller erkänner brott. 

 - Han har ingen minnesbild av vad som hänt under den aktuella natten. Han var mycket berusad, säger 23-åringens advokat Per Borgblad på fredagsmorgonen. 

  - Min klient mår jättedåligt. Bara vetskapen att han kan ha gjort sig skyldig till det han han anklagas för gör att han mår jättedåligt.

Flera brott

 Den 23-årige sexbrottslingen har ett digert belastningsregister. På nyårsafton 2004 våldtog han nu 24-åriga Jenny Lémon i Göteborg. 

 Vid Friskväderstorgets spårvagnshållplats träffade hon och hennes väninna fyra unga män. En av dem var 23-åringen. De trodde att killarna skulle visa dem vägen till en fest. Men i stället separerade de kvinnorna åt och Jenny slogs ned med en batong i ett skogsparti. Hon vaknade av att 23-åringen, som då var 17, drog av hennes byxor. Sedan våldtog han henne under brutala former och lämnade henne naken och blödande. 

Dömd till ungdomsvård

 23-åringen dömdes till två års sluten ungdomsvård. 

 Klockan 09.00 på fredagen inleddes en ny rättegång mot mannen. Han är misstänkt för grov våldtäkt, rån och övergrepp i rättssak.

FAKTA

23-åringens misstänkta brott


2003: Åtalsunderlåtelse för ett bedrägeri.
2004: Vård inom socialtjänsten för en grov knivmisshandel på Resecentrum i Skövde. Åtalsunderlåtelse för stöld. Två års sluten ungdomsvård för grov våldtäkt och rån mot Jenny Lémon i Göteborg.
2007: Två års fängelse för olaga hot och tre fall av rån i Falun.
Årtalen gäller då brotten begåtts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.