Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sonny räddade fruns liv – dog själv i kulregnet

Sonny Melton tillsammans med sin fru.
Jordan Mclldoon dog efter att Stephen Paddock öppnat eld mot publikhavet. Foto: Facebook
President Donald Trump kallade under måndagen attacken för "en handling av ren ondska". Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Härifrån sköt Paddock ner på publikhavet. Foto: Kalle Lagnefeldt.

Sonny Melton skyddade sin hustru med sin kropp.

Hon överlevde – han dog.

”Han räddade mitt liv när han förlorade sitt eget”, skriver hustrun i ett känsloladdat uttalande.

 

En av de mest hjärtskärrande historierna från nattens dåd, berättar TV-kanalen WSVN 7 i Florida om.

Sonny Melton från Paris, Tennessee dog när han skyddade sin hustru från kulregnet.

Hustrun förklarar i ett uttalande:

”Jag är i det här läget tillintetgjord och helt förtvivlad. Jag vet inte vad jag ska säga. Sonny hade det största av hjärtan och var en oerhört älskvärd person. Jag har aldrig träffat någon liknande. Han räddade mitt liv när han förlorade sitt eget.”

Polis vid platsen för masskjutningen. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Dog i hennes armar

23-åriga Jordan Mclldoon från Maple Ridge, Kanada, är en av de som dött efter att skytten Stephen Paddock, 64, öppnade eld i Las Vegas. 

I ett inlägg på Facebook uppger en kvinna att Jordan dog i hennes armar.

– Vi hade bara ett barn, säger Jordans föräldrar till CBC News.

Jordan McIldoon blev en av Stephen Paddocks många offer i Las Vegas. 23-åringen var en av de som var på konsert i Las Vegas på söndagskvällen när Paddock började skjuta mot publikhavet.

Enligt ett känsloladdat inlägg på Facebook skrivet av Heather Gooze, en kvinna som också var på spelningen, dog Jordan i hennes armar.

"Vänner och familj, jag är okej. Jag är utanför festivalområdet. Vi får inte gå någonstans Jag är med en ung man som dog i mina armar! Vila i frid Jordan McIldoon från British Columbia. Jag förstår inte att det här just hände", skriver hon i sitt inlägg.

https://www.facebook.com/hgooze/posts/10214665380932520

I kommentarsfältet hyllas Heather för att hon var med Jordan i slutet.

”Jag är från British Columbia, Kanada. Jag kände inte Jordan, men ingen ska behöva dö själv. Tack för att du tog hand om honom. Hans familj och vänner och främlingar som jag är evigt tacksamma att han inte vara själv”, skriver en person.

”Hela Kanada tackar dig för att du tog hand om honom”, skriver en annan.

"Vi hade bara ett barn"

Jordan McIldoons föräldrar, Al och Angela McIldoon, bekräftar sin sons bortgång, enligt CBS. 

De berättar att han var på Route 91 Harvest-festivalen med sin flickvän. Planen var att de skulle komma tillbaka hem på måndagskvällen.

– Vi hade bara ett barn. Vi vet inte vad vi ska göra, säger familjen uppger CBC News.

 

LÄS OCKSÅ: Stephen Paddock, 64, pekas ut som skytten i Las Vegas 

 

Enligt familjen ska Kanadas ambassad ha varit stöttande. De mottog samtal från Jordans flickvän och från akutsjukvårdare i Las Vegas.

En familjemedlem bekräftar för National Post att Jordans flickvän inte skadades och att hon också har varit i kontakt med familjen.

Föräldrarna berättar att Jordan McIldoon var en mekanikerlärling och skulle precis påbörja sina studier vid en handelsskola i Okagan, Kanada.

”Blod kom ur hans mun”

Nick Robone, 28, assisterande hockeytränare i universitetslaget i Las Vegas, var på countryfestivalen med sin yngre bror, Anthony, och några vänner.

Nick träffades i bröstet när kulorna började flyga runt dem.

Tony Rabone, Nicks pappa, säger att blod kom ur sonens mun.

Anthony drog Nick till några polisbilar och försökte stabilsera hans tillstånd medan de väntade på vårdpersonal för att ta honom till sjukhus.

Nick opererades under natten lokal tid, och familjen är nu ”avvaktande optimistiska”.

Brodern kallas nu för ”Nicks räddande ängel”.

Svårt hålla tillbaka tårarna

Sarah Huckabee Sanders, Vita husets pressekretare, hade svårt att hålla tillbaka tårarma när hon under måndagseftermiddagen mötte pressen.

Hon tog upp flera av hjältedåden som inträffade under kulregnet i Las Vegas.

– Johannesevangeliet i Bibeln påminner oss om att det inte finns en större kärlek än att offra sitt liv för en vän. Minnet av de som visade på detta uttryck av total kärlek kommer aldrig att förblekna, Sarah Huckabee Sanders.

– De närmaste dagarna ska vi sörja som en nation och hedra alla som vi förlorat.

Mördarens bror: Måste fått en knäpp

Bilden av masskytten Stephen Paddock, 64, börjar nu klarna. Den pensionerade hyresvärden pekas ut som en ensamvarg som bodde i öknen.

– Han var en vanlig kille, nånting hände, han måste ha fått en knäpp. Vi visste absolut ingenting av det här, vi är förstummade, säger hans bror Eric till Daily Mail. 

 

LÄS MER: Stephen Paddock, 64, mördade minst 58 i Las Vegas

 

Svenske Robin mitt i kulregnet

Svenske Robin Andersson hamnade mitt i masskjutningens Las Vegas.

Han och tusentals andra människor flydde för sina liv.

– Jag har aldrig upplevt något liknande och är fortfarande lite halvskakis, säger han i Expressen TV.

Robin Andersson förstod först inte alls vad det var som hände.

– Vissa barer visade tv-sändningar från det som hade hänt, medan i andra barer – där pågick festandet som vanligt och alla hade kul. Las Vegas är Las Vegas. Jag och mina kolleger sa först till varandra "folk överdriver, det är ingen fara, det är säkert någon droguppgörelse som gått fel." Sedan när vi kom in till hotellet, såg vi hur folk sparkade av sig skorna och började springa – då började vi undra: Vad är det som händer egentligen?

Svenska hockeystjärnor

Attentatet i Las Vegas skedde bara några timmar efter det att nya NHL-laget Vegas Golden Knights spelat sin sista träningsmatch under försäsongen i hemmaarenan T-Mobile Arena. 

I laget finns de svenska stjärnorna William Karlsson och Oscar Lindberg. Efter att ha duschat och klätt om, övervägde de att åka in till Las Vegas igen:

– Vi bor bara 20 minuter bort från Las Vegas centrum och hade tänkt åka in igen i kväll, men tur att vi inte hann göra det, säger William Karlsson till Sport Expressen – och tillägger:

– Väldigt otäckt allt som hänt.

En dog i hans armar

En man som hjälpte att rädda folk efter skjutningen säger att en person dog i hans armar. Det skriver engelska Metro.

Den i nuläget oidentifierade hjälten förklarar att han först misstog skottlossningen för fyrverkerier.

Till tv-kanalen ABC, säger mannen:

– När vi förstod att det var allvar, tittade min kamrat på mig och sa ”jag har blivit träffad”. Han träffades tre gånger, samtidigt som massor av människor kastade sig på marken.

– Det var kaotiskt och många blev träffade. Det tog en stund att få bort dem från skottlossningen. Vi var tvungna att lyfta dem över ett staket, och sedan gömma oss under scenen ett tag. 

Mannen lyckades få några i säkerhet, och till en ambulans i närheten.

– En dog bokstavligen i mina armar. Han blödde till döds.

Corey Krieger skyddade sin fyraårige dotter.

Satt på mammans axlar

För CNN berättar Corey Krieger, som hade med sin fyraåriga dotter Carley. Dottern satt på mammans axlar när skjutandet började.

– Tack och lov stod vi långt bak i publikhavet. När allt började trodde vi först att det var fyrverkerier. Sedan började alla skrika att man skulle kasta sig ner på marken, berättar Krieger.

– Jag placerade min dotter på marken och la mig sedan över henne. När vi märkte att det var ett uppehåll i skottlossningen sprang vi mot läktarna. Jag höll min dotter så nära mig som möjligt hela tiden för att skydda henne. Alla var otroligt hjälpsamma. Så fort de såg att jag hade ett barn med mig hjälpte man mig.

– Hon var fantastiskt modig hela tiden, och inte en enda gång grät hon eller skrek. Jag tror att hon känslomässigt är okej.