Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

23-åring sköts till döds – tonåring har häktats

Avspärrningarna sträcker sig över hela garaget i centrala Karlshamn.
Foto: Läsarbild
Foto: Google
Polis på plats i centrala Karlshamn.
Foto: Läsarbild

En 23-årig man hittades skjuten i ett garage i Karlshamn på onsdagseftermiddagen.

Senare under kvällen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

En man i övre tonåren har häktats misstänkt för mord, skriver SVT Blekinge.

– De två inblandade är sedan tidigare kända av polisen för mindre allvarlig brottslighet, säger Louise Englund, lokalpolisområdeschef. 

Det var strax efter klockan halv fyra på onsdagseftermiddagen som polis och räddningstjänst kallades till ett parkeringshus i Karlshamn efter larm om skottlossning. 

Mannen fördes till sjukhus i ambulans och senare under kvällen meddelade polisen att han avlidit av sina skador. Hans anhöriga är underrättade. Mannen är hemmahörande i området runt Karlshamn.

Polisen inledde en mordutredning och under natten till torsdag greps den yngre man som på påskaftonen häktades misstänkt för mord. 

– Min klient nekar till brott. Jag kan dock inte gå in på ytterligare detaljer i det här läget, säger hans advokat Karl Hamstedt till SVT Blekinge.

Mannen är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Kontrollera kameror

Enligt polisen var det ambulanspersonal som först kallades till platsen efter att någon ringt in om en skadad person i garaget.

– När ambulanspersonal är på plats kan de konstatera att det är skador på personen som påvisar att de behöver ringa till polisen. Initialt sattes mycket resurs in, säger Louise Englund.

Enligt lokalpolisområdeschefen genomfördes bland annat dörrknackning och förhör under onsdagskvällen.

– Under natten kunde vi gripen den person som nu sitter anhållen, säger Louise Englund.

Hon vill inte kommentera om något vapen har funnits. Inte heller omständigheterna kring hur mannen greps eller hur han ställer sig till misstanken om mord. 

”Målsägande själv som larmade”

Enligt kammaråklagare Lena-Marie Bergström finns det uppgifter om att den mördade mannen och den man som nu är misstänkt hade kontakt under onsdagen, redan innan mordet inträffade. 

– Vi har fått annan information i ärendet som tyder på att de här två har träffats under dagen. Sen har vi inget som direkt knyter honom till platsen ännu, så vi får väl vänta och se, säger hon till BLT

Enligt Lena-Marie Bergström finns det uppgifter om att ett skott har avlossats. Var mannen skjutits kan hon inte säga, men den skottskadade 23-åringen ska själv ha kunnat larma om hjälp.

– Den informationen jag har fått är att det var målsägande själv som larmade, säger Lena Marie Bergström till BLT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.