Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anhållen 23-åring en av de farligaste i Malmö

Malmö: 23-årig man anhållen för mord.

En 23-årig man har anhållits misstänkt för mord efter gårdagens skjutning i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Tidningen rapporterar att mannen kallats till möte med polis under hösten 2018, i samband med projektet ”Sluta skjut” – och att han är en av de farligaste kriminella i Malmö.

Efter skjutningen på Hermodsdal i Malmö under gårdagen har nu en 23-årig man anhållits misstänkt för mord.

23-åringen räknas som en de farligaste kriminella i Malmö, skriver Sydsvenskan. Enligt tidningen var han med i första gruppen av kriminella som kallades till möte med polis i samband med projektet ”Sluta skjut”, hösten 2018, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen nu varnar för risken för hämndaktioner, och skjutningen skedde trots den massiva satsningen med Operation Rimfrost.

– Om polisen får indikationer på hämnd kommer vi att ta det på stort allvar, säger Claes-Arne Hermansson, chef för sektionen för grova brott vid Malmöpolisen.

Det var under gårdagen som en man i 25-årsåldern mördades i stadsdelen Hermodsdal i Malmö.

Inblandad i flera vapenbrott

Mannen som sköts till döds har tidigare varit inblandad i bedrägerier, kortkapning och vapenbrott. Han hade även en äldre bror som lett ett kriminellt gäng och som är dömd för mord.

Huruvida mordet har rört sig om en uppgörelse – eller om fler gripanden kan komma ske – vill polisen inte kommentera.

Den man som nu anhållits för mordet dömdes redan som 15-åring för misshandel, rån, narkotikabrott och olaga hot, rapporterar Sydsvenskan. Sedan dess har han vid flera tillfällen dömts för vapenbrott: i 2017 ett grovt sådant som ledde till sex månaders fängelse.

En man sköts till döds under måndagskvällen i Malmö:

En man sköts till döds under måndagskvällen i Malmö.